Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti caponata

Spaghetti caponata

Ingrediënten

  • 2 stuks aubergines
  • 500 gram tomaten
  • 2 stuks rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje platte peterselie
  • 100 gram zwarte olijven
  • 100 gram kappertjes
  • 400 gram spaghetti (pasta)
  • 700 ml tomatensaus
  • 75 gram rucola
Spaghetti caponata product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de aubergine en tomaten in blokjes. Pel de rode ui en knoflook en snijd deze beiden fijn. Snijd de peterselie grof en laat de zwarte olijven en kappertjes uitlekken.
  2. 2. Zet een pan met ruim water op en breng aan de kook.
  3. 3. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en voeg de rode ui en knoflook toe en bak de knoflook en rode ui glazig.
  4. 4. Voeg de aubergine en de tomaten toe aan de hapjespan en meng alles samen. Bak de aubergine en tomaten voor ongeveer 10 minuten.
  5. 5. Kook ondertussen de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.
  6. 6. Voeg de tomatensaus, de peterselie, de kappertjes, de olijven en de spaghetti toe aan de hapjespan en meng alles samen.
  7. 7. Schep de spaghetti op borden en garneer met een handje rucola.

    Voedingswaarde

  • Kcal 569
  • Eiwit 21 g
  • Koolhydraten 93 g
  • waarvan suikers 25
  • Vet 11 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 12