1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti gremolata 

Spaghetti gremolata 

Spaghetti gremolata  product foto
  • Ingredienten:

  • 1 citroen, schoongeboend
  • 1 bakje platte peterselie (20g)
  • 300 g spaghetti 
  • 2 el olijfolie 
  • 1 teen knoflook 
  • 125 ml slagroom 
  • 40 g Parmezaanse kaas
Bereiden
1. Rasp de citroen op de Joseph Joseph rasp en pers het sap uit de citroen met de Joseph Joseph citruspers.
2. Hak de peterselie fijn op de Joseph Joseph snijplank. Kook de spaghetti beetgaar en giet af in een vergiet. 
3. Verhit de olie in een ruime hapjespan. Knijp de knoflook met de Joseph Joseph knoflookpers uit boven de pan en bak zachtjes aan. 
4. Voeg de pasta, citroenrasp, het citroensap, de peterselie en slagroom toe. Zet het vuur hoog tot het meeste vocht is verdwenen en er een smeuïge spaghetti overblijft. Bestrooi naar smaak met versgeraspte Parmezaanse kaas.
Variatie
Lekker met een mootje gebakken zalm een een groene salade.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 14 g
  • koolhydraten
  • 56 g
  • vet
  • 23 g
  • Kcal
  • 490
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie