
Spaghetti met courgette en spinazie
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
200 gram spaghetti (pasta)
500 gram pastasaus tomaat
75 gram geraspte oude kaas
2 stuks courgettes
1 stuk rode ui
300 gram verse spinazie
85 gram pijnboompitten
Bereidingswijze
1. Maak met behulp van een spirelli snijder of dunschiller slierten van de courgette. Pel de rode ui en snijd in partjes. Rasp de kaas.
2. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten goudbruin.
4. Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan en fruit de rode ui. Voeg de spinazie en de courgetteslierten toe en roerbak 5 minuten. Voeg de pastasaus en de spaghetti toe en verwarm het geheel nog 8 minuten.
5. Verdeel de pasta over de borden en serveer met de geraspte kaas en de pijnboompitten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2174 Kj
Calorieën
516 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
55 gram
Waarvan suikers
22 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
25 gram
Meer recepten in de categorie