
Spinazie-stamppot met vispakketjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
360 gram aardappelpuree
450 gram verse spinazie
260 gram kabeljauwfilets
300 gram maïskorrels
1 teentje knoflook
3 stengels bosuien
8 plakken filodeeg
1 stuk ei
Bereidingswijze
1. Ontdooi de vellen filodeeg. Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch) of op 175 graden (hetelucht).
2. Snijd de kabeljauwfilet in gelijke stroken. Verdeel de kabeljauw over de vellen filodeeg, rol de vellen als loempia’s dicht en bestrijk met een beetje ei. Plaats de visloempia’s 15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
3. Was vervolgens de spinazie. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de spinazie totdat alle blaadjes geslonken zijn. Giet af en bewaar in de pan.
4. Pel en pers de knoflook, snijd de bosui in dunne ringen en laat het blikje maïs uitlekken.
5. Bereid ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de spinazie, de maïskorrels, de knoflook en de bosui erdoor en meng goed.
6. Verdeel de spinazie-stamppot over de borden en serveer met de visloempia’s.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2304 Kj
Calorieën
548 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
74 gram
Waarvan suikers
2 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
32 gram