
Spinaziegalette met gepocheerd ei
Lunch
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg (ontdooid)
1 ei (geklutst)
0 scheutjes blanke azijn
4 eieren
3 eetlepels olijfolie
300 gram spinazie (panklaar)
1 blikje ansjovisfilet (uitgelekt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes bladerdeeg met tussenruimten op de bakplaat en bestrijk ze met ei. Bak het deeg in de oven in 8-10 minuten goudbruin.
2. Pocheer de eieren één voor één.
3. Verhit de helft van de olijfolie in een wok en roerbak de spinazie heel kort tot de blaadjes iets geslonken zijn. Breng op smaak met zout en peper.
4. Verwarm de gepocheerde eieren 1 minuut in een pannetje heet (niet kokend) water.
5. Leg de bladerdeegplakken op borden en verdeel de spinazie erover. Leg de gepocheerde eieren en wat ansjovis erop. Besprenkel met de rest van de olijfolie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
360 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
17 gram
Eiwitten
15 gram
Meer recepten in de categorie