
Spruitjes stamppot met appeltjes
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
500 gram spruitjes
1 kg aardappelen
2 stuks appels
100 ml melk
50 gram walnoten
3 takjes tijm
Bereidingswijze
1. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Verwijder de onderkant van de spruiten en halveer. Snijd de appels doormidden, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Rits de tijm van de takjes.
2. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen in 15 - 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de spruiten toe en kook mee. Giet af en pureer samen met de melk. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en rooster de walnoten goudbruin. Haal uit de pan en bak de appeltjes. Voeg eventueel een klontje boter toe zodat de appeltjes kunnen karameliseren. Giet 50 ml water erbij en bak tot de appeltjes zacht zijn. Roer de tijm en de walnoten erdoor.
4. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de appeltjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1640 Kj
Calorieën
389 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
60 gram
Waarvan suikers
17 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
13 gram
Meer recepten in de categorie