Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spruitjes stamppot met appeltjes

Spruitjes stamppot met appeltjes

Ingrediënten

  • 500 gram spruitjes
  • 1 kg aardappelen
  • 2 stuks appels
  • 100 ml melk
  • 50 gram walnoten
  • 3 takjes tijm
Spruitjes stamppot met appeltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Verwijder de onderkant van de spruiten en halveer. Snijd de appels doormidden, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Rits de tijm van de takjes.
  2. 2. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen in 15 - 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de spruiten toe en kook mee. Giet af en pureer samen met de melk. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
  3. 3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en rooster de walnoten goudbruin. Haal uit de pan en bak de appeltjes. Voeg eventueel een klontje boter toe zodat de appeltjes kunnen karameliseren. Giet 50 ml water erbij en bak tot de appeltjes zacht zijn. Roer de tijm en de walnoten erdoor.
  4. 4. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de appeltjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 389
  • Eiwit 13 g
  • Koolhydraten 60 g
  • waarvan suikers 17
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 14