
Stoofpotje van saucijzen met bloemkool en champignons
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
4 saucijzen
1 zakje panklare bloemkoolroosjes
1 doosje champignons 250 gram
1 zakje Maggi mix voor champignonsaus 43 gram
1 pak Maggi aardappelpuree crème fraiche
Boter
Peper
Zout
Bereidingswijze
Snij de champignons in plakjes.
Verhit een hapjespan met boter, laat de boter goed uitbruisen en braad de saucijzen kort rondom aan. Voeg vervolgens de bloemkoolroosjes en de champignons toe en roerbak deze even mee. Doe het deksel op de pan en laat dit in ca. 15 minuten klaar stoven. Er komt voldoende vocht uit de champignons en de bloemkool.
Maak ondertussen de champignonsaus en de aardappelpuree klaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet de champignonsaus over het stoofpotje, laat even doorkoken en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveer het stoofpotje samen met de aardappelpuree.
Variatietip!
Serveer Brand Dubbelbock bij het gerecht.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
298 kcal
Vetten
41 gram
Koolhydraten
12 gram
Eiwitten
18 gram