
Tagliatelle met avocado-roomsaus en courgette
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
27.87 voor 4 pers.
Ingrediënten
3 eetlepel Olijfolie
2 stuks Courgette
1 stuk Gele ui
1 tenen Knoflook
2 stuks Avocado
1 theelepel Citroenrasp
125 ml Kookroom
1 bosje Basilicum
40 gram Pijnboompitten
500 gram Tagliatelle
Bereidingswijze
1. Verwarm een koekenpan met twee eetlepels olijfolie op middelhoog vuur. Verwijder het uiteinde van de courgette, halveer in de lengte en snijd in blokjes van 2 x 2 centimeter. Bak de courgetteblokjes goudbruin en breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
2. Verwijder de schil van de ui en knoflook en snipper fijn. Verwarm de resterende olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en de knoflook in de olie, totdat ze beginnen te geuren en de ui glazig wordt.
3. Snijd het avocadovruchtvlees in blokjes. Doe de gefruite ui, knoflook, avocado, citroenrasp, kookroom en de helft van de basilicum in een keukenmachine. Maal fijn tot een egale saus. Doe de saus terug in de koekenpan en verwarm op laag vuur.
4. Verwarm een droge koekenpan op laag vuur. Rooster hierin de pijnboompitjes goudbruin. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng een paar eetlepels kookvocht door de avocadosaus. Giet de pasta af en meng met de courgettelokjes door de saus. Serveer de pasta met de resterende basilicumblaadjes en pijmboompitjes.
Meer recepten in de categorie