

Tahini caesar salade met kip
4 pers.
ca. 30 min
10.66 voor 4 pers.
Ingrediënten
3 eetlepel Olijfolie
4 stuks Kipdijfilet
4 stuks Eieren
1 stuk Stokbrood
1 theelepel Knoflookpoeder
3 eetlepel Mayonaise
1 eetlepel Tahin
2 tenen Knoflook
3 filets Ansjovis
1 stuk Citroen
50 gram Parmigiano
1 stuk Kropsla
Bereidingswijze
1. Verhit 1 el olie in een koekenpan. Breng de kip op smaak met peper en zout en bak aan beide kanten aan tot het goudbruin en gaar is.
2. Kook intussen de eieren tot de gewenste gaarheid, 6 à 7 minuten voor zachtgekookt, 8 à 9 minuten voor hardgekookt. Giet af en spoel direct af met koud water.
3. Snij intussen het stokbrood in blokjes. Verwarm de overige 2 el olie in een koekenpan en bak het stokbrood tot goudbruin. Voeg als allerlaatste het knoflookpoeder toe en hussel kort door.
4. Meng in een grote kom de mayonaise en tahin. Hak de knoflook fijn en voeg het toe samen met de ansjovis. Prak de ansjovis met een vork en meng door de dressing. Voeg als laatste het sap van een halve citroen en 30 gr geraspte Parmezaan toe. Was de sla en snij deze grof, meng met de dressing.
5. Meng de croutons en de kip door de sla. Serveer met de rest van de geraspte Parmezaanse kaas.
Meer recepten in de categorie