Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tiramisu van ananasroom met aardbeien

Tiramisu van ananasroom met aardbeien

Ingrediënten

  • 500 gram aardbeien
  • 375 gram ananas
  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 175 gram lange vingers
  • 75 gram witte chocolade
  • 2 zakjes vanillesuiker
Tiramisu van ananasroom met aardbeien product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Let op: dit gerecht moet minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  2. Verwarm een klontje boter in een steelpan en voeg 1 van de 2 zakjes vanillesuiker, de ananasstukjes en 3 eetlepels water toe. Laat de ananas 10 minuten op laag vuur stoven en pureer de stukjes met een staafmixer tot een gladde puree.
  3. Was en snijd de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden.
  4. Klop vervolgens in een vetvrije kom de slagroom en de overige vanillesuiker met mixer en garden stijf en spatel de mascarpone en de ananaspuree erdoor.
  5. Verdeel een laagje lange vingers over de bodem van een ovenschaal. Volg met een laagje ananasroom, de helft van de aardbeien en herhaal deze stappen.
  6. Rasp de witte chocolade en strooi de chocoladerasp over de tiramisu. Laat de tiramisu vervolgens 2 uur opstijven in de koelkast.
  7. Snijd de tiramisu in gelijke stukken en verdeel deze over schotels.

    Voedingswaarde

  • Kcal 431
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 42 g
  • waarvan suikers 35
  • Vet 27 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 17
  • Vezels 2