
Tiramisu van ananasroom met aardbeien
8 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
500 gram aardbeien
375 gram ananas
250 gram mascarpone
250 ml slagroom
175 gram lange vingers
75 gram witte chocolade
2 zakjes vanillesuiker
Bereidingswijze
Let op: dit gerecht moet minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
1. Verwarm een klontje boter in een steelpan en voeg 1 van de 2 zakjes vanillesuiker, de ananasstukjes en 3 eetlepels water toe. Laat de ananas 10 minuten op laag vuur stoven en pureer de stukjes met een staafmixer tot een gladde puree.
2. Was en snijd de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden.
3. Klop vervolgens in een vetvrije kom de slagroom en de overige vanillesuiker met mixer en garden stijf en spatel de mascarpone en de ananaspuree erdoor.
4. Verdeel een laagje lange vingers over de bodem van een ovenschaal. Volg met een laagje ananasroom, de helft van de aardbeien en herhaal deze stappen.
5. Rasp de witte chocolade en strooi de chocoladerasp over de tiramisu. Laat de tiramisu vervolgens 2 uur opstijven in de koelkast.
6. Snijd de tiramisu in gelijke stukken en verdeel deze over schotels.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1810 Kj
Calorieën
431 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
42 gram
Waarvan suikers
35 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
5 gram
Meer recepten in de categorie