Tomaat-saffraansoep met amandelen en spinaziebruschetta - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tomaat-saffraansoep met amandelen en spinaziebruschetta

Tomaat-saffraansoep met amandelen en spinaziebruschetta

Tomaat-saffraansoep met amandelen en spinaziebruschetta product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunch
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 envelopjes saffraan (à 0,05 g)
  • 1 groente-bouillontablet
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • 1 rustiek stokbrood, in plakjes
  • 2 bollen mozzarella (à 125 g), in plakjes
  • 150 g spinazie (zak 300 g), gewassen
  • 25 g bruine amandelen (bakje 100 g), grof gehakt
  • paar takjes koriander, grof gehakt
  • EXTRA staafmixer
Bereiden
Week de saffraan met het groente-bouillontablet in 500 ml warm water. Snipper de ui en hak 2 teentjes knoflook fijn. Verhit in een soeppan 2 eetlepels olijfolie. Fruit samen 1 minuut
Voeg de blikken tomaat toe en schenk de saffraanbouillon erbij. Breng aan de kook. Kook de soep 10 minuten zachtjes
Rooster intussen voor de bruschetta het stokbrood goudbruin en krokant. Halveer het laatste teentje knoflook. Leg het stokbrood op een plank en wrijf de bovenkant in met het snijvlak van de knoflook. Beleg met de mozzarella
Verhit in een koekenpan de rest van de olijfolie. Schep de spinazie erdoor en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen
Pureer de soep met de staafmixer. Voeg peper naar smaak toe. Verdeel de spinazie over de mozzarella en bestrooi met peper naar smaak. Bestrooi de soep met de amandelen en koriander en serveer met de spinaziebruschetta.
Variatie
Hak ook de rest van de amandelen grof en zet apart op tafel: voor extra in de soep of op de bruschetta.

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
48 g
vet
31 g
Kcal
575