Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tomaat-saffraansoep met amandelen en spinaziebruschetta

Tomaat-saffraansoep met amandelen en spinaziebruschetta

Ingrediënten

  • 2 envelopjes saffraan (à 0,05 g)
  • 1 groente-bouillontablet
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • 1 rustiek stokbrood, in plakjes
  • 2 bollen mozzarella (à 125 g), in plakjes
  • 150 g spinazie (zak 300 g), gewassen
  • 25 g bruine amandelen (bakje 100 g), grof gehakt
  • paar takjes koriander, grof gehakt
  • EXTRA staafmixer
Tomaat-saffraansoep met amandelen en spinaziebruschetta product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Week de saffraan met het groente-bouillontablet in 500 ml warm water. Snipper de ui en hak 2 teentjes knoflook fijn. Verhit in een soeppan 2 eetlepels olijfolie. Fruit samen 1 minuut
  2. Voeg de blikken tomaat toe en schenk de saffraanbouillon erbij. Breng aan de kook. Kook de soep 10 minuten zachtjes
  3. Rooster intussen voor de bruschetta het stokbrood goudbruin en krokant. Halveer het laatste teentje knoflook. Leg het stokbrood op een plank en wrijf de bovenkant in met het snijvlak van de knoflook. Beleg met de mozzarella
  4. Verhit in een koekenpan de rest van de olijfolie. Schep de spinazie erdoor en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen
  5. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg peper naar smaak toe. Verdeel de spinazie over de mozzarella en bestrooi met peper naar smaak. Bestrooi de soep met de amandelen en koriander en serveer met de spinaziebruschetta.

Variatie

Hak ook de rest van de amandelen grof en zet apart op tafel: voor extra in de soep of op de bruschetta.

    Voedingswaarde

  • Kcal 575
  • Eiwit 22 g
  • Koolhydraten 48 g
  • Vet 31 g