
Traditionele wienerschnitzel
4 pers.
ca. 30 min
Overig
Ingrediënten
4 ongepaneerde kalfsschnitzels
2 eieren
ca. 50 g bloem
250 g paneermeel
100 ml olie
20 g boter
1 citroen, in schijfjes
EXTRA deegroller of vleeshamertje
Bereidingswijze
Sla het vlees tussen twee stukken vershoudfolie zo plat mogelijk met een deegroller of vleeshamertje. Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper.
Klop de eieren los in een diep bord en doe de bloem en het paneermeel in 2 aparte diepe borden.
Paneer de schnitzels door ze eerst lichtjes door de bloem te halen. Haal ze vervolgens door het ei en druk ze daarna goed aan in de paneermeel. Laat de schnitzels een kwartier in de koelkast rusten.
Verwarm de olie en boter in een grote koekenpan en bak de schnitzels circa 3 minuten per kant. Serveer op warme borden met een schijfje citroen. Lekker met een groene salade en gebakken aardappelen.
Variatietip!
Vervang de kalfsschnitzels door ongepaneerde varkens- of kipfiletschnitzels en meng verse fijngehakte kruiden en/of geraspte kaas door het paneermeel.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
565 kcal
Vetten
28 gram
Koolhydraten
43 gram
Eiwitten
34 gram