1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Traditionele wienerschnitzel

Traditionele wienerschnitzel

Traditionele wienerschnitzel product foto
  • Ingredienten:

  • 4 ongepaneerde kalfsschnitzels
  • 2 eieren
  • ca. 50 g bloem
  • 250 g paneermeel
  • 100 ml olie
  • 20 g boter
  • 1 citroen, in schijfjes
  • EXTRA deegroller of vleeshamertje
Bereiden
Sla het vlees tussen twee stukken vershoudfolie zo plat mogelijk met een deegroller of vleeshamertje. Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper.
Klop de eieren los in een diep bord en doe de bloem en het paneermeel in 2 aparte diepe borden.
Paneer de schnitzels door ze eerst lichtjes door de bloem te halen. Haal ze vervolgens door het ei en druk ze daarna goed aan in de paneermeel. Laat de schnitzels een kwartier in de koelkast rusten.
Verwarm de olie en boter in een grote koekenpan en bak de schnitzels circa 3 minuten per kant. Serveer op warme borden met een schijfje citroen. Lekker met een groene salade en gebakken aardappelen.
Variatie
Vervang de kalfsschnitzels door ongepaneerde varkens- of kipfiletschnitzels en meng verse fijngehakte kruiden en/of geraspte kaas door het paneermeel.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 34 g
  • koolhydraten
  • 43 g
  • vet
  • 28 g
  • Kcal
  • 565
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie