Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Traditionele wienerschnitzel

Traditionele wienerschnitzel

Ingrediënten

  • 4 ongepaneerde kalfsschnitzels
  • 2 eieren
  • ca. 50 g bloem
  • 250 g paneermeel
  • 100 ml olie
  • 20 g boter
  • 1 citroen, in schijfjes
  • EXTRA deegroller of vleeshamertje
Traditionele wienerschnitzel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Sla het vlees tussen twee stukken vershoudfolie zo plat mogelijk met een deegroller of vleeshamertje. Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper.
  2. Klop de eieren los in een diep bord en doe de bloem en het paneermeel in 2 aparte diepe borden.
  3. Paneer de schnitzels door ze eerst lichtjes door de bloem te halen. Haal ze vervolgens door het ei en druk ze daarna goed aan in de paneermeel. Laat de schnitzels een kwartier in de koelkast rusten.
  4. Verwarm de olie en boter in een grote koekenpan en bak de schnitzels circa 3 minuten per kant. Serveer op warme borden met een schijfje citroen. Lekker met een groene salade en gebakken aardappelen.

Variatie

Vervang de kalfsschnitzels door ongepaneerde varkens- of kipfiletschnitzels en meng verse fijngehakte kruiden en/of geraspte kaas door het paneermeel.

    Voedingswaarde

  • Kcal 565
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 43 g
  • Vet 28 g