
Triple chocolate meringue ijstaart
12 pers.
ca. 30 min
Italiaans
Ingrediënten
100 g pure chocolade
100 g witte chocolade
1 liter vanille roomijs (PLUS, bak 1 liter)
1 bak duo chocolade slagroomijs (PLUS, bak 900 ml)
1 pak Paas schuimkransjes (125 g)
8 paaseitjes melk, puur, wit (PLUS FeestMoment, zak 250 g)
6 paaseitjes ruby (PLUS FeestMoment, zak 115 g)
bakpapier
cakevorm 25 x 10 cm
Bereidingswijze
Bekleed de cakevorm met bakpapier en laat de lange rand royaal overhangen. Smelt de pure en de witte chocolade apart au bain-marie. Snijd het vanille ijs in plakken van 1,5 cm en maak met de helft een egale laag in de cakevorm. Laat er zigzaggend 1/3 van de gesmolten pure en witte chocolade van een lepel over lopen.
Snijd het chocolade ijs in plakken en maak met de helft een tweede laag. Verkruimel ¾ van de schuimkransjes erover. Verdeel de rest van het chocolade ijs erover. Zigzag er weer 1/3 pure en witte chocolade over. Maak een derde laag met de rest van het vanille-ijs. Dek af met bakpapier en zet de ijstaart minimaal 2 uur in de vriezer. Bewaar de gesmolten chocolade.
Smelt vlak voor serveren de chocolades opnieuw. Stort de ijstaart op een schaal en verwijder het bakpapier. Versier met schuimkransen, zigzag de rest van de chocolade erover en garneer met paaseitjes.
Variatietip!
Zet de serveerschaal 10 min. in de vriezer dan smelt de onderkant van je ijstaart niet meteen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
360 kcal
Vetten
18 gram
Koolhydraten
44 gram
Eiwitten
5 gram