Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Triple chocolate meringue ijstaart

Triple chocolate meringue ijstaart

Ingrediënten

  • 100 g pure chocolade
  • 100 g witte chocolade
  • 1 liter vanille roomijs (PLUS, bak 1 liter)
  • 1 bak duo chocolade slagroomijs (PLUS, bak 900 ml)
  • 1 pak Paas schuimkransjes (125 g)
  • 8 paaseitjes melk, puur, wit (PLUS FeestMoment, zak 250 g)
  • 6 paaseitjes ruby (PLUS FeestMoment, zak 115 g)
  • bakpapier
  • cakevorm 25 x 10 cm
Triple chocolate meringue ijstaart product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 12 personen

Bereidingswijze

  1. Bekleed de cakevorm met bakpapier en laat de lange rand royaal overhangen. Smelt de pure en de witte chocolade apart au bain-marie. Snijd het vanille ijs in plakken van 1,5 cm en maak met de helft een egale laag in de cakevorm. Laat er zigzaggend 1/3 van de gesmolten pure en witte chocolade van een lepel over lopen.
  2. Snijd het chocolade ijs in plakken en maak met de helft een tweede laag. Verkruimel ¾ van de schuimkransjes erover. Verdeel de rest van het chocolade ijs erover. Zigzag er weer 1/3 pure en witte chocolade over. Maak een derde laag met de rest van het vanille-ijs. Dek af met bakpapier en zet de ijstaart minimaal 2 uur in de vriezer. Bewaar de gesmolten chocolade.
  3. Smelt vlak voor serveren de chocolades opnieuw. Stort de ijstaart op een schaal en verwijder het bakpapier. Versier met schuimkransen, zigzag de rest van de chocolade erover en garneer met paaseitjes.

Variatie

Zet de serveerschaal 10 min. in de vriezer dan smelt de onderkant van je ijstaart niet meteen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 360
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 44 g
  • Vet 18 g