
Uiensoep met gehaktballetjes, lente ui en kaascroutons
4 pers.
ca. 20 min
Frans
Ingrediënten
250 gram verse rundersoepballetjes
1 zakje PLUS uienringen 300 gram
1 pak Honig Franse uiensoep
4 plakken stokbrood
100 gram PLUS Klaverland geraspte kaas jong belegen
1 snufje cayennepeper of paprikapoeder
3 lente uitjes 1 el olijfolie
Bereidingswijze
Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur de gehaktballetjes krokant en net gaar. Laat ze even afkoelen. Bak in de braadjus de uiringen glazig.
Maak vervolgens de soep volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de uien en de gehaktballetjes er aan toe en laat even samen trekken.
Maak in de tussentijd kaascroutons door de stokbroodplakken in een voorverwarmde oven licht te laten kleuren. Bestrooi ze met wat geraspte kaas en een snufje cayennepeper of paprikapoeder en zet weer terug in de oven. Laat ze in de oven staan totdat de kaas licht is gesmolten.
Schep de soep in koppen of diepe borden. Leg de crouton in het midden en bestrooi met de gesneden lente uiringetjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
628 kcal
Vetten
41 gram
Koolhydraten
30 gram
Eiwitten
36 gram