
Varkenshaas in kappertjessaus met rozemarijnboontjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 80 min
Nederlands
Ingrediënten
"1 schaal ovenmix krieltjes (500 g)|
7 el olijfolie|
500 g sperziebonen|
2 sjalotten|
600 g culinaire varkenshaas naturel
3 takjes rozemarijn
2 el kappertjes
1 el bloem
75 ml droge witte wijn
200 ml houdbare slagroom
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de kruidenmix voor de krieltjes met 3 eetlepels olijfolie en schep dit goed door de krieltjes. Rooster de krieltjes in de oven gedurende 35-40 minuten totdat ze gaar zijn.
Maak intussen de sperziebonen schoon. Kook ze in water met zout in 8 minuten beetgaar. Snipper de sjalotten.
Verhit de boter en/of (olijf)olie in een pan en schroei de varkenshaas rondom dicht. Leg het vlees in een ovenschaal, giet het braadvocht erover en zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven. Braad de varkenshaas 6-8 minuten per 100 gram helemaal gaar.
Giet de sperziebonen af. Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Voeg de helft van de gesnipperde sjalotten en de naalden van de takjes rozemarijn toe en fruit dit 1 minuut. Schep de sperziebonen erdoor en bak 5 minuten zachtjes mee.
Laat de varkenshaas, verpakt in aluminiumfolie, 5 minuten rusten. Fruit in het bakvet de rest van de sjalot met de kappertjes 1 minuut. Bestrooi met de bloem en bak 1 minuut mee. Schenk al kloppend met een garde de wijn en vervolgens de slagroom erbij. Verwarm de saus 2-3 minuten tot een gladde, gebonden saus; klop regelmatig. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de varkenshaas in plakjes en verdeel over vier borden. Schenk de kappertjessaus erover en serveer met de geroosterde krieltjes en de rozemarijnboontjes.
Variatietip
Vervang de varkenshaas door zalmfilet voor een hoofdgerecht met vis.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
598 kcal
Vetten
36 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
29 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
36 gram
Zout
1.65 gram