Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Varkenshaas in kappertjessaus met rozemarijnboontjes

Varkenshaas in kappertjessaus met rozemarijnboontjes

Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 80 min
Nederlands

Ingrediënten

"1 schaal ovenmix krieltjes (500 g)|
7 el olijfolie|
500 g sperziebonen|
2 sjalotten|
600 g culinaire varkenshaas naturel
3 takjes rozemarijn
2 el kappertjes
1 el bloem
75 ml droge witte wijn
200 ml houdbare slagroom

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de kruidenmix voor de krieltjes met 3 eetlepels olijfolie en schep dit goed door de krieltjes. Rooster de krieltjes in de oven gedurende 35-40 minuten totdat ze gaar zijn.
Maak intussen de sperziebonen schoon. Kook ze in water met zout in 8 minuten beetgaar. Snipper de sjalotten.
Verhit de boter en/of (olijf)olie in een pan en schroei de varkenshaas rondom dicht. Leg het vlees in een ovenschaal, giet het braadvocht erover en zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven. Braad de varkenshaas 6-8 minuten per 100 gram helemaal gaar.
Giet de sperziebonen af. Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Voeg de helft van de gesnipperde sjalotten en de naalden van de takjes rozemarijn toe en fruit dit 1 minuut. Schep de sperziebonen erdoor en bak 5 minuten zachtjes mee.
Laat de varkenshaas, verpakt in aluminiumfolie, 5 minuten rusten. Fruit in het bakvet de rest van de sjalot met de kappertjes 1 minuut. Bestrooi met de bloem en bak 1 minuut mee. Schenk al kloppend met een garde de wijn en vervolgens de slagroom erbij. Verwarm de saus 2-3 minuten tot een gladde, gebonden saus; klop regelmatig. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de varkenshaas in plakjes en verdeel over vier borden. Schenk de kappertjessaus erover en serveer met de geroosterde krieltjes en de rozemarijnboontjes.

Variatietip

Vervang de varkenshaas door zalmfilet voor een hoofdgerecht met vis.
Deel het op:

Voedingswaarden

Per portie
Calorieën
598 kcal
Vetten
36 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
29 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
36 gram
Zout
1.65 gram
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
Belangrijke veiligheidswaarschuwing PLUS Boerentrots Biefstuktartaartjes Blonde d'Aquitaine 2 stuks en 4 stuks
Lees meer

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen