Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vegetarische balletjes met 3 kleuren pasta

Vegetarische balletjes met 3 kleuren pasta

Ingrediënten

  • 2 stuks courgettes
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram vegetarische balletjes
  • 250 gram verse pasta
  • 100 gram groene pesto
  • 1 stuk citroen
  • 20 gram basilicum
  • 300 gram verse spinazie
Vegetarische balletjes met 3 kleuren pasta product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en pers de knoflook. Snijd met een spirelli of dunschiller de courgette in dunne slierten en hak de steeltjes en de blaadjes van de basilicum fijn. Was en rasp de schil van de citroen.
  2. Bereid de verse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de knoflook samen met de steeltjes van de basilicum. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe totdat deze helemaal is geslonken, voeg dan de balletjes toe en bak in 4 minuten rondom gaar en goudbruin. Voeg vervolgens de courgette, de pasta, de citroenrasp, de verse pesto en de helft van de basilicum toe. Roerbak het geheel nog 5 minuten.
  4. Verdeel de gekleurde pasta met balletjes over de borden en garneer met de resterende basilicum.
  5. Tip: Extra lekker met geraspte parmezaanse kaas erover!

    Voedingswaarde

  • Kcal 573
  • Eiwit 30 g
  • Koolhydraten 59 g
  • waarvan suikers 13
  • Vet 22 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 10