
Vegetarische balletjes met 3 kleuren pasta
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks courgettes
2 teentjes knoflook
250 gram vegetarische balletjes
250 gram verse pasta
100 gram groene pesto
1 stuk citroen
20 gram basilicum
300 gram verse spinazie
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook. Snijd met een spirelli of dunschiller de courgette in dunne slierten en hak de steeltjes en de blaadjes van de basilicum fijn. Was en rasp de schil van de citroen.
2. Bereid de verse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de knoflook samen met de steeltjes van de basilicum. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe totdat deze helemaal is geslonken, voeg dan de balletjes toe en bak in 4 minuten rondom gaar en goudbruin. Voeg vervolgens de courgette, de pasta, de citroenrasp, de verse pesto en de helft van de basilicum toe. Roerbak het geheel nog 5 minuten.
4. Verdeel de gekleurde pasta met balletjes over de borden en garneer met de resterende basilicum.
Tip: Extra lekker met geraspte parmezaanse kaas erover!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2407 Kj
Calorieën
573 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
59 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
30 gram
Meer recepten in de categorie