Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Verse pasta met schol, romige sinaasappelsaus en gepofte trostomaatjes

Verse pasta met schol, romige sinaasappelsaus en gepofte trostomaatjes

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 250 gram verse pasta
  • 400 gram scholfilets
  • 350 gram Smaakselectie trostomaten
  • 2 stuks sinaasappels
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram verse spinazie
  • 100 gram crème fraîche
  • 1 theelepel mosterd
  • 75 gram rucola
Verse pasta met schol, romige sinaasappelsaus en gepofte trostomaatjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Pel en pers de knoflook, snijd de schol in reepjes, rasp de schil van de sinaasappels en pers het sap uit.
  3. 3. Meng de helft van de knoflook samen met een scheut olijfolie. Leg de Smaakselectie trostomaten in een ovenschaal, kwast ze in met het knoflookmengsel en pof de trostomaten in de voorverwarmde oven in 30 minuten gaar.
  4. 4. Verwarm het sap van de sinaasappels in een steelpan en voeg na 3 minuten driekwart van de schil, de crème fraîche en de mosterd toe. Roer tot een romige saus en breng op smaak met wat peper.
  5. 5. Breng een pan met water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. 6. Verwarm een scheut olie in een diepe wokpan en roerbak de schol kort. Voeg vervolgens de resterende knoflook en de spinazie toe. Roer het voorzichtig door totdat de spinazie is geslonken. Voeg dan de pasta en de sinaasappel-roomsaus toe en bak het geheel nog kort door.
  7. 7. Serveer de verse pasta met schol met de gepofte tomaatjes en de rucola en garneer met de resterende sinaasappelschil.

    Voedingswaarde

  • Kcal 390
  • Eiwit 27 g
  • Koolhydraten 50 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 8 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 6