
Verse pasta met schol, romige sinaasappelsaus en gepofte trostomaatjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
olijfolie
250 gram verse pasta
400 gram scholfilets
350 gram Smaakselectie trostomaten
2 stuks sinaasappels
2 teentjes knoflook
300 gram verse spinazie
100 gram crème fraîche
1 theelepel mosterd
75 gram rucola
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en pers de knoflook, snijd de schol in reepjes, rasp de schil van de sinaasappels en pers het sap uit.
3. Meng de helft van de knoflook samen met een scheut olijfolie. Leg de Smaakselectie trostomaten in een ovenschaal, kwast ze in met het knoflookmengsel en pof de trostomaten in de voorverwarmde oven in 30 minuten gaar.
4. Verwarm het sap van de sinaasappels in een steelpan en voeg na 3 minuten driekwart van de schil, de crème fraîche en de mosterd toe. Roer tot een romige saus en breng op smaak met wat peper.
5. Breng een pan met water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Verwarm een scheut olie in een diepe wokpan en roerbak de schol kort. Voeg vervolgens de resterende knoflook en de spinazie toe. Roer het voorzichtig door totdat de spinazie is geslonken. Voeg dan de pasta en de sinaasappel-roomsaus toe en bak het geheel nog kort door.
7. Serveer de verse pasta met schol met de gepofte tomaatjes en de rucola en garneer met de resterende sinaasappelschil.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1640 Kj
Calorieën
390 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
50 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
27 gram