
Verse tagliatelle met zoete paprika-saus
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks zoete puntpaprika's
400 gram verse tagliatelle
400 gram gegrilde groenten
1 stuk groentebouillonblokje
2 stuks sjalotten
1 teentje knoflook
20 gram krulpeterselie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of op 180 graden (hetelucht).
2. Spoel de zoete puntpaprika’s schoon en verdeel ze over een ovenschaal. Plaats de paprika’s 20-25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
3. Pel en snijd ondertussen de knoflook fijn en snipper de sjalotten.
4. Trek voorzichtig de velletjes van de geroosterde paprika’s en verwijder de zaadjes. Pureer de paprika’s met een staafmixer tot puree en voeg, indien nodig, nog een scheutje water toe. Breng op smaak met het groentebouillonblokje.
5. Verhit vervolgens een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalotten samen met de knoflook 3 minuten. Voeg de gegrilde groenten en de paprikasaus toe en verwarm nog 5 minuten mee.
6. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en bereid de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar met een scheutje olie in de pan.
7. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de tagliatelle en de paprika-saus over de borden en garneer met de verse peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
729 Kj
Calorieën
173 kcal
Vetten
2 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
29 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
7 gram