1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vruchtensalade met yoghurt-perziksaus

Vruchtensalade met yoghurt-perziksaus

Vruchtensalade met yoghurt-perziksaus product foto
  • Ingredienten:

  • 1 verse ananas
  • 1 Galia- of suikermeloen
  • 2 perziken of nectarines, in partjes
  • 100 g aardbeien
  • 2 eetl. honing
  • 250 ml magere yoghurt perzik (Melkan)
  • enkele blaadjes munt of citroenmelisse
Voorbereiden
Snijd de ananas in plakken. Schil deze en verwijder de harde kern van de vrucht. Verdeel het vruchtvlees in blokjes. Snijd een kapje van de meloen, schep de pitten eruit en vorm bolletjes met de meloenboor of verdeel het vrucht­vlees in blokjes. Hol de meloen goed uit met een spitse lepel.
Bereiden
Schep de verse vruchten voorzichtig door elkaar. Vul de meloen ermee. Meng de honing door de yoghurt. Giet de saus over de vruchtensalade en garneer met blaadjes munt of citroen­melisse.
Variatie
Vervang de magere perzik­yoghurt eens door vanille­yoghurt halfvol (Melkan), magere yoghurt aardbeien, bosvruchten of kers/rode bes (Melkan).Koop eens 2 kleine meloenen, halveer deze en serveer ze als eenpersoonsnagerecht.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 4 g
  • koolhydraten
  • 42 g
  • vet
  • 0 g
  • Kcal
  • 185
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie