Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vruchtensalade met yoghurt-perziksaus

Vruchtensalade met yoghurt-perziksaus

Ingrediënten

  • 1 verse ananas
  • 1 Galia- of suikermeloen
  • 2 perziken of nectarines, in partjes
  • 100 g aardbeien
  • 2 eetl. honing
  • 250 ml magere yoghurt perzik (Melkan)
  • enkele blaadjes munt of citroenmelisse
Vruchtensalade met yoghurt-perziksaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Voorbereiden

  1. Snijd de ananas in plakken. Schil deze en verwijder de harde kern van de vrucht. Verdeel het vruchtvlees in blokjes. Snijd een kapje van de meloen, schep de pitten eruit en vorm bolletjes met de meloenboor of verdeel het vrucht­vlees in blokjes. Hol de meloen goed uit met een spitse lepel.

Bereidingswijze

  1. Schep de verse vruchten voorzichtig door elkaar. Vul de meloen ermee. Meng de honing door de yoghurt. Giet de saus over de vruchtensalade en garneer met blaadjes munt of citroen­melisse.

Variatie

Vervang de magere perzik­yoghurt eens door vanille­yoghurt halfvol (Melkan), magere yoghurt aardbeien, bosvruchten of kers/rode bes (Melkan).Koop eens 2 kleine meloenen, halveer deze en serveer ze als eenpersoonsnagerecht.

    Voedingswaarde

  • Kcal 185
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 42 g
  • Vet 0 g