
Yoghurtmuffins met bramen en pecannoten
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
zonnebloemolie
zout
bakpapier
120 ml biologisch PLUS volle yoghurt
125 gram bramen
70 gram pecannoten
60 gram rietsuiker
2 theelepels koekkruiden
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 stuk ei
Bereidingswijze
+ Muffinvorm
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de pecannoten grof.
2. Meng de yoghurt met 40 ml zonnebloemolie, de rietsuiker, de koekkruiden en het ei. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en klop in 2 minuten tot een glad beslag. Spatel vervolgens de bramen en de pecannoten erdoor.
3. Verdeel het beslag over een ingevette muffinvorm (of cupcakevormpjes) en bak in het midden van de oven in 25 minuten gaar en goudbruin.
Tip: Extra lekker met stukjes pure chocolade erdoorheen!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1611 Kj
Calorieën
384 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
48 gram
Waarvan suikers
21 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
9 gram
Meer recepten in de categorie