Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Yoghurtmuffins met bramen en pecannoten

Yoghurtmuffins met bramen en pecannoten

Ingrediënten

  • zonnebloemolie
  • zout
  • bakpapier
  • 120 ml biologisch PLUS volle yoghurt
  • 125 gram bramen
  • 70 gram pecannoten
  • 60 gram rietsuiker
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 stuk ei
Yoghurtmuffins met bramen en pecannoten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + Muffinvorm
  2. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de pecannoten grof.
  3. 2. Meng de yoghurt met 40 ml zonnebloemolie, de rietsuiker, de koekkruiden en het ei. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en klop in 2 minuten tot een glad beslag. Spatel vervolgens de bramen en de pecannoten erdoor.
  4. 3. Verdeel het beslag over een ingevette muffinvorm (of cupcakevormpjes) en bak in het midden van de oven in 25 minuten gaar en goudbruin.
  5. Tip: Extra lekker met stukjes pure chocolade erdoorheen!

    Voedingswaarde

  • Kcal 384
  • Eiwit 9 g
  • Koolhydraten 48 g
  • waarvan suikers 21
  • Vet 16 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 3