Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Zalm en croûte (koemelkvrij)
KERST_MET_FRANCESCA

Zalm en croûte (koemelkvrij)

4 pers.
ca. 45 min

Ingrediënten

1 kg kruimige aardappels
600 gr verse sperziebonen
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
bakolijfolie
200 gr verse spinazie
1 pakje (130 gr)plantaardige kruidenrooomkaas (Boursin Plantaardig Kruiden & Knoflook)
zwarte peper
zout
1 pakje PLUS diepvries bladerdeeg met 10 vellen
paneermeel 500 gr verse ASC zalm, in 4 moten
1 pakje (50 gr) vintage feta van Kolios
1 ei
optioneel: sesamzaadjes en citroenrasp

Bereidingswijze

Schil de aardappels, snijd ze in plakjes en kook ze 5 minuten voor in gezouten kokend water. Giet daarna af.
Dop de sperziebonen en meng ze met koud water in een pan.
Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook een paar minuten op middellaag vuur in een scheutje bakolijfolie.
Voeg de spinazieblaadjes toe en laat slinken. Bak nog even verder tot je geen water meer in de pan ziet.
Roer daarna de plantaardige kruidenroomkaas erdoor tot het goed gemengd is. Proef en breng naar wens verder op smaak met zwarte peper en/of zout. Schep over in een bakje en laat iets afkoelen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Haal 8 velletjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien op je aanrecht.
Haal de zalmfilets uit de verpakking en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi daarna met peper en zout.
Plaats 4 velletjes bladerdeeg voor je en strooi er een dun laagje paneermeel op, op het gedeelte waar de zalm komt te liggen.
Leg de zalmmoten op de bladerdeegvellen. Eventuele dunne zijkanten van de filets vouw je dubbel en stop je onder een dikker gedeelte. Zo zorg je ervoor dat de zalm overal ongeveer even dik is en dat helpt bij een gelijkwaardige garing.
Schep een royale hoeveelheid van je spinaziemengsel over de bovenkanten van de zalm, verdeel gelijkmatig. Verkruimel wat van de feta en strooi dit er nog overheen. Feta die je overhoudt ga je straks nog voor de sperziebonen gebruiken.
Pak de 4 andere vellen bladerdeeg erbij en leg deze over de zalmmoten heen. Je kunt het bladerdeeg eventueel ietsje uitrekken zodat het beter eroverheen valt. Maar pas op dat het niet scheurt. Vouw de randen van het onderste vel bladerdeeg over de randen van het bovenste vel heen en rol rondom goed dicht. Druk dit nog aan met de tanden van een vork.
Bestrijk de zalmpakketjes goed met het losgeklopte ei en strooi er eventueel wat wit en/of zwart sesamzaad over.
Bak de zalmpakketjes 25 - 30 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin en krokant is.
Terwijl de oven z’n werk doet, ga je de aardappelplakjes bakken. Verhit een grote hapjespan of twee grote koekenpannen en schenk een royale scheut bakolijfolie in de pan. Schep de voorgekookte plakjes aardappel met een goede snuf zout in het vet, op middelhoog vuur, en laat ze daar even lekker in liggen tot die zijde krokant en bruin begint te worden. Schep ze nu om en bak ook de andere kant. Blijf daarna de aardappeltjes bakken tot de zalm uit de oven komt. Je kunt eventueel de temperatuur wat verlagen, maar blijf ze bakken zodat ze mooi krokant worden. Proef tussentijds en voeg optioneel nog extra zout toe.
Kook nu ook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Giet daarna af en meng met een scheutje bakolijfolie in een kom. Garneer met de overgebleven feta en eventueel wat citroenrasp. Wat geroosterd amandelschaafsel smaakt hier ook heerlijk bij.
Serveer de zalm en croûte met de gebakken aardappels en sperziebonen met feta.
Deel het op:
Meer recepten in de categorie
Kerst
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
Belangrijke veiligheidswaarschuwing PLUS Boerentrots Biefstuktartaartjes Blonde d'Aquitaine 2 stuks en 4 stuks
Lees meer

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen