

Zelfgemaakte gravad lachs met veldsla
Voorgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Vis
10.63 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Rode bieten
1 stuk Citroen
1 eetlepel Suiker
2 eetlepel Grof zeezout
2 eetlepel Gin (of andere sterke drank)
250 gram Zalmfilet
1 bosje Dille
1 stuk Avocado
35 gram Veldsla
Bereidingswijze
1. Let op: de zalm in dit recept heeft ongeveer 30 uur (1,5 dag) nodig om te marineren. Maak het dus ten minste 1,5 dag van tevoren. De gravad lachs is na het marineren nog 3 dagen afgesloten houdbaar in de koelkast.
2. Rasp de rode biet grof. Meng de biet met de citroenrasp, suiker, zout en gin. Leg de zalm op een flink stuk vershoudfolie en verdeel het bietenmengsel erover, zodat het overal zit. Pak de zalm strak in de folie in en laat 24 uur marineren in de koelkast.
3. Hak de dille fijn en meng met 1 eetlepel citroensap. Haal het bietenmengsel van de zalm en veeg het eventueel droog met keukenpapier. Verdeel nu de dille eromheen en verpak weer in vershoudfolie. Laat nu nog 6 uur (langer mag ook) in de koelkast rusten.
4. Snijd de zalm in dunne plakjes van de huid. Snijd de avocado in plakjes en maak de veldsla aan met citroensap, olijfolie, peper en zout.
5. Verdeel de veldsla over vier bordjes. Leg hierop de gravad lachs en de avocado. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie