

Zomerse pasta met groene groenten en ricotta
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Italiaans
6.58 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Prei
1 stuk Courgette
400 gram Farfalle
350 gram Tuinerwten
150 gram Ricotta
1 stuk Citroen
1 bosje Basilicum
Bereidingswijze
1. Halveer de prei, snijd in halve ringen en doe in een vergiet. Spoel goed met koud water en laat uitlekken. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de prei gedurende 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
2. Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de courgette goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.
3. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de farfalle volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
4. Voeg de tuinerwten toe aan de prei en bak een paar minuten mee. Voeg nu ook de courgette en ricotta toe. Breng op smaak met peper, zout, citroenrasp en -sap. Scheur de basilicumblaadjes grof.
5. Bewaar een kopje van het pastawater en giet de pasta af. Meng de saus door de pasta en meng een scheutje kookvocht erdoor. Schep de pasta in vier borden en garneer met de basilicum.
Meer recepten in de categorie