Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zomerse pasta met groene groenten en ricotta

Zomerse pasta met groene groenten en ricotta

Ingrediënten

  • 1 stuk Prei
  • 1 stuk Courgette
  • 400 gram Farfalle
  • 350 gram Tuinerwten
  • 150 gram Ricotta
  • 1 stuk Citroen, sap en rasp
  • 1 bosje Basilicum, alleen de blaadjes
Zomerse pasta met groene groenten en ricotta product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Halveer de prei, snijd in halve ringen en doe in een vergiet. Spoel goed met koud water en laat uitlekken. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de prei gedurende 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de courgette goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de farfalle volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
  4. Voeg de tuinerwten toe aan de prei en bak een paar minuten mee. Voeg nu ook de courgette en ricotta toe. Breng op smaak met peper, zout, citroenrasp en -sap. Scheur de basilicumblaadjes grof.
  5. Bewaar een kopje van het pastawater en giet de pasta af. Meng de saus door de pasta en meng een scheutje kookvocht erdoor. Schep de pasta in vier borden en garneer met de basilicum.

    Voedingswaarde

  • Kcal 505
  • Eiwit 21 g
  • Koolhydraten 86 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 5 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 8