
Zomerse pizza met gerookte zalm en avocado
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
200 gram Heksenkaas
200 gram gerookte zalmfilets
1 stuk komkommer
100 gram oude kaas
2 theelepels gedroogde dille
1 pak pizzadeeg
2 stuks avocado's
1 stuk rode ui
2 eetlepels kappertjes
100 gram verse spinazie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
2. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de komkommer in dunne slierten. Halveer de avocado, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd in plakken. Scheur de zalm in stukken en rasp de kaas.
3. Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat. Bestrijk het deeg met de Heks’n kwarkspread en verdeel de rode ui, 1 theelepel dille en de geraspte kaas eroverheen. Bak in 20 minuten in de oven gaar en goudbruin.
4. Verdeel de helft van de stukken gerookte zalm, de helft van de avocado en de helft van de kappertjes over de pizza.
5. Meng de babyspinazie samen met de komkommer en de overgebleven kappertjes, dille, avocado en zalm tot een salade.
6. Snijd de pizza in stukken, verdeel over de borden en serveer met de salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2951 Kj
Calorieën
704 kcal
Vetten
47 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
37 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
31 gram