Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zomerse quiche met bieten, courgette en geitenkaas

Zomerse quiche met bieten, courgette en geitenkaas

Ingrediënten

  • boter
  • peper
  • 500 gram rode bieten
  • 1 stuk courgette
  • 4 eetlepels kwark
  • 6 stuks eieren
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 125 gram geitenkaas
  • 6 plakken hartige taartdeeg
Zomerse quiche met bieten, courgette en geitenkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Let op: voor dit recept heb je een springvorm van Ø 24 cm nodig.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en laat het hartige taartdeeg ontdooien.
  3. 2. Vet een springvorm in met een beetje boter en bekleed deze met het hartige taartdeeg.
  4. 3. Snijd vervolgens de rode bieten in dunne plakken, was en snijd de courgette in dunne plakken en verdeel beiden over de springvorm.
  5. 4. Kluts de eieren en voeg de kwark, de balsamicoazijn en versgemalen zwarte peper toe. Schenk het eiermengsel over de groenten en verdeel tot slot de geitenkaas erover.
  6. 5. Plaats de springvorm 35-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  7. 6. Verdeel de quiche in gelijke punten over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 394
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 22 g
  • waarvan suikers 14
  • Vet 21 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 5