
Zomerse quiche met bieten, courgette en geitenkaas
4 pers.
ca. 45 min
Ingrediënten
boter
peper
500 gram rode bieten
1 stuk courgette
4 eetlepels kwark
6 stuks eieren
1 eetlepel balsamicoazijn
125 gram geitenkaas
6 plakken hartige taartdeeg
Bereidingswijze
Let op: voor dit recept heb je een springvorm van Ø 24 cm nodig.
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en laat het hartige taartdeeg ontdooien.
2. Vet een springvorm in met een beetje boter en bekleed deze met het hartige taartdeeg.
3. Snijd vervolgens de rode bieten in dunne plakken, was en snijd de courgette in dunne plakken en verdeel beiden over de springvorm.
4. Kluts de eieren en voeg de kwark, de balsamicoazijn en versgemalen zwarte peper toe. Schenk het eiermengsel over de groenten en verdeel tot slot de geitenkaas erover.
5. Plaats de springvorm 35-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
6. Verdeel de quiche in gelijke punten over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1657 Kj
Calorieën
394 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
22 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
28 gram
Meer recepten in de categorie