Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zuurkoolstamppot met gegrilde pruimen en worst

Zuurkoolstamppot met gegrilde pruimen en worst

Ingrediënten

  • 8 stuks pruimen
  • 1 stuk rookworst
  • 3 eetlepels kwark
  • 1 kg aardappelen kruimig
  • 2 eetlepels honing
  • 500 gram zuurkool
  • 300 gram pastinaak
  • 50 gram geraspte kaas
Zuurkoolstamppot met gegrilde pruimen en worst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook en laat de pruimen wellen in een bakje met heet water.
  2. Schil en snijd de aardappelen en de pastinaak in gelijke stukken en kook 18 minuten. Giet af en bewaar in de pan.
  3. Verwarm ondertussen de zuurkool volgens de aanwijzingen op de verpakking en doe dit ook met de rookworst.
  4. Stamp vervolgens de aardappelen met een pureestamper fijn, voeg de Skyr, de geraspte kaas en de zuurkool toe en roer tot een romige stamppot.
  5. Snijd de rookworst in plakken. Verdeel de zuurkoolstamppot samen met de pruimen en de rookworst over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 756
  • Eiwit 21 g
  • Koolhydraten 123 g
  • waarvan suikers 66
  • Vet 13 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 31