
Zuurkoolstamppot met gegrilde pruimen en worst
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
8 stuks pruimen
1 stuk rookworst
3 eetlepels kwark
1 kg aardappelen kruimig
2 eetlepels honing
500 gram zuurkool
300 gram pastinaak
50 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en laat de pruimen wellen in een bakje met heet water.
2. Schil en snijd de aardappelen en de pastinaak in gelijke stukken en kook 18 minuten. Giet af en bewaar in de pan.
3. Verwarm ondertussen de zuurkool volgens de aanwijzingen op de verpakking en doe dit ook met de rookworst.
4. Stamp vervolgens de aardappelen met een pureestamper fijn, voeg de Skyr, de geraspte kaas en de zuurkool toe en roer tot een romige stamppot.
5. Snijd de rookworst in plakken. Verdeel de zuurkoolstamppot samen met de pruimen en de rookworst over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3175 Kj
Calorieën
756 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
123 gram
Waarvan suikers
66 gram
Vezels
31 gram
Eiwitten
21 gram