Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
oesters bewaren

Recepten met oesters

Wil je eens echt uitpakken? Kies dan eens voor oesters! Oesters kun je zowel rauw serveren, met wat citroensap of vers gemalen peper, of ze op allerlei manieren bereiden. We vertellen je graag meer over deze weekdieren, hoe je ze openmaakt en serveert.

Hoe worden oesters gekweekt?

Onze Zeeuwse oesters worden gekweekt in de Oosterschelde en het Grevelingenmeer in zogenaamde kweekpercelen. Ideaal omdat dit water de juiste temperatuur en hoeveelheid zout heeft, erg zuiver is en beschut ligt. In juli en augustus planten de oesters zich voort, waarbij er oesterlarfjes in de Oosterschelde drijven. Na een tijdje worden hun schelpen zwaarder waardoor ze naar de bodem zakken. Broedval heet dit.

Tijdens dit broedproces verplaatst de kweker de oesters regelmatig, zodat ze een optimale vorm krijgen om ze uiteindelijk te kunnen opeten. Met speciale netten worden oesters opgevist. Al met al duurt het kweekproces 2,5 tot 3 jaar, voordat een oester volgroeid is en geschikt om op te eten. Best een tijdje dus! 

oesters kweek
oesters openmaken

Hoe maak je oesters open?

Lekker hoor, oesters. Alleen hoe maak je zo'n schelp eigenlijk open? Het lijkt misschien een hele kunst, maar in deze vijf handige stappen lukt het je in een handomdraai. 

Stap 1: Pak een oester met een hand vast in een doek met de platte schelp boven. Pak in je andere hand een oestermes en steek het mes tussen de twee helften van de schelp, exact door het scharnier. Dat is het spitse deel van de schelp. 

Stap 2: Breek de schelp voorzichtig los door met het mes vanuit het scharnier langs de randen van de platte en ronde schelp te bewegen. 

Stap 3: Ga met het mes horizontaal tussen de schelphelften tot je bij de sluitspier komt. Snijd deze vervolgens voorzichtig los en verwijder de platte schelp. 

Stap 4: Draai de oester met de spitse kant richting de palm van je hand. Zet het mes onder de vis. Houd het mes tegen de bolle schelp en snijd onder de vis langs de sluitspier door. 

Stap 5: De oester ligt nu helemaal los. Klaar om op te eten dus. Serveer in de bolle schelp. Smullen maar! 

Hoe bewaar je oesters?

Oesters zijn vers als de schelp gesloten is. Ze blijven relatief lang in leven nadat ze uit het water zijn gehaald. Je kunt oesters gemiddeld zo'n 9 dagen bewaren. Bewaar ze altijd in de koelkast en leg iets zwaars op de geopende verpakking, zodat er druk op de schelpen blijft bestaan. 

oesters bewaren

Zo serveer je onze oesters

Zeeuwse oesters met 2 vinaigrettes
Zeeuwse oesters met 2 vinaigrettes
35 min
3x anders uit de zee
3x anders uit de zee
30 min

Oesters van PLUS

Premier Zeeuwse oesters 6 stuks met mes

Per 665 g
6.
49
0
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSWAARSCHUWING PLUS roept de PLUS Garnalen in knoflookmarinade terug.

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen