1. PLUS/
  2. Trek er op uit tijdens Pasen
« TERUG
Trek erop uit tijdens Pasen

Trek erop uit tijdens Pasen

Heb je zin om er een dag op uit te gaan tijdens het extra lange paasweekend? Knuffel een lammetje, struin over een gezellige markt of waag een dansje bij Paaspop. Door het hele land is genoeg te zien en te beleven.

Bloemenjaarmarkt in Groningen
Op Goede Vrijdag staan de bloemetjes weer buiten in de binnenstad van Groningen. Hier vindt traditiegetrouw de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland plaats.

Wonderlijke breiwereld in het Fries museum in Leeuwarden
Deze tentoonstelling staat in het teken van breien en wordt omschreven als fris, vrolijk en sprookjesachtig. Op een regenachtige dag, blijf je hier droog en lekker warm.

Ontdek alle eitjes in de natuur in Drouwen
Op eerste en tweede paasdag kun je bij Buitencentrum Boomkroonpad, eieren zoeken in de natuur. Niet alleen vogels leggen een ei, ook vlinders, mieren, bijen en zelfs slangen. De gids van Staatsbosbeheer vertelt je er alles over.

Dagje dierentuin
Veel dierentuinen en attractieparken organiseren met Pasen extra activiteiten. In Artis is er een paasspeurtocht en kun je in het broedmachinehuis zien, hoe kuikentjes uit hun ei kruipen.

Oldtimer Festival in Venhuizen
Waan je even terug in de tijd en bekijk de honderden historische voertuigen. Snuffel rond op de onderdelenbeurs, rock mee met een Rock ’n Roll band en struin over de markt tussen allerlei leuke snuisterijen.

Seabottom Jazzfestival in Lelystad
Het is de 24e editie van het festival dat plaatsvindt op vrijdag 25 en zaterdag 26 maart. De programmering is lekker swingend en leuk voor jong en oud.

Het hoogste paasvuur van Nederland
In Overijsel gaan de dorpen: Espelo, Dijkerhoek, Holterbroek, Lichtenberg en Beuseberg opnieuw de strijd met elkaar aan, wie maakt dit jaar het grootste paasvuur? Je kunt hier ‘s middags al terecht voor live muziek en een lampionnenoptocht.

Bezoek een paasmarkt
Heerlijk struinen langs een lange rij kraampjes op zoek naar leuke koopjes. Jaarlijks wordt er onder andere in Den Haag, Nijmegen, Rolde, Drachten en Vlissingen een grote paasmarkt georganiseerd.

Lammetjesdag in Kamerik
Op 26 en 28 maart organiseert Boederij De Boerinn de jaarlijkse lammetjesdagen. Kom lammetjes knuffelen, eieren zoeken of kijk mee bij het scheren van de schapen.

Koe knuffelen in Voorst
Op de zorgboerderij van Jaap en Marente Hupkes staat de liefde voor koeien centraal en wordt er flink geknuffeld. Let op: wel vooraf reserveren.

Eieren zoeken bij het Land van Jan Klaasen
Ook Jan Klaasen staat helemaal in het teken van Pasen. Ga op speurtocht door de speeltuin en zoek naar paaseieren. Of maak een leuke foto met de paashaas, hier is genoeg te beleven voor de allerkleinsten.

Paaspop in Schijndel
De opening van het festivalseizoen, met ongeveer 175 acts uit binnen- en buitenland: dat is Paaspop in Schijndel. Hier ben je het hele weekend onder de pannen!

De pannenkoekenboot vaart uit in Maastricht
Op eerste en tweede paasdag verwelkomen de paashaas en de kapitein je op de pannenkoekenboot. Tijdens de tocht kun je genieten van lekkere pannenkoeken die je zelf mag garneren. Let op: wel op tijd reserveren.

Deel:

Speciaal geselecteerd voor Pasen

Speciaal geselecteerd voor Pasen

Lees snel verder

Lekker om mee te nemen