1. PLUS/
  2. Vier pasen samen apart.
« TERUG
videobellen

Vier Pasen gezellig samen op afstand!

Het is duidelijk dat deze Pasen er één zal zijn zoals geen ander ooit tevoren, maar dit mag de pret niet drukken. Daarom geven wij tips en ideeën om Pasen toch gezellig samen te vieren maar dan wel op afstand.

Videobellen met familieleden

Videobellen is een erg goede oplossing om elkaar in deze lastigere tijden toch te zien en het paasgevoel op te brengen. Gebruik je telefoon, tablet of laptop om te bellen met opa, oma of ieder ander familielid die jij met Pasen er graag bij hebt dit kan namelijk met meerdere personen tegelijk!

Digitaal eieren zoeken

Eieren zoeken hoort voor veel mensen bij Pasen, maar deze gezellig samen in de tuin zoeken is lastig. Daarom hebben we een alternatief: digitaal eieren zoeken! Verstop de eieren in je huis en laat je neefjes of nichtjes deze al videobellend zoeken. Kunnen ze toch zoeken, en houden we voldoende afstand!

Paaseitjes

Online familiequiz

Creëer een online quiz waar ieder familielid aan mee kan doen bijvoorbeeld met Kahoot (online quizsite). Het hoeft geen moeilijke quiz te zijn maar laat ieder familielid wat vragen opmaken en speel hem samen terwijl je videobelt. Vragen kunnen gaan over gebeurtenissen, ervaringen of andere leuke weetjes. Zo maak je het gezellig en zal dit zeker niet snel vergeten worden.

Bereid tegelijk hetzelfde paasgerecht

Maak het gezellig door bijvoorbeeld tijdens het videobellen hetzelfde paasgerecht te bakken. Zo kan iedereen daarna zijn ervaring met het gerecht delen, voor een soort gezamenlijke paasviering!

Weet je nou nog niet wat je wil koken kijk dan bij onze heerlijke paasrecepten, er zit vast iets lekkers tussen om samen te koken!

Paaseitjes

Knutselen met kinderen

Er zijn talloze leuke dingen om te knutselen voor Pasen. Pasen is namelijk een echt kinderfeest en knutselen mag dus niet ontbreken. Maak bijvoorbeeld onze leuke paaspotjes of eierdopjes, deze leuke Knutselplaat voor Pasen of Pasen Kleurplaat. Of kies voor een vogelhuisje, want het voorjaar is van start en er is genoeg leuks om samen te knutselen!

Kijk een film samen

Ook zonder het samen zijn kan je er altijd nog een leuke dag van maken. Kies een film die iedereen zelf thuis kan kijken, of speel een groepsspel zoals 30 Seconds via videobellen samen. Als het echt niet anders kan en Pasen het liefst samen gevierd moet worden, begin dan alvast met het prikken van een datum en vier het later!

Wil je nog meer gerechtjes of knutselideeën zien voor met kids tijdens Pasen kijk dan hier.

Paastafel

Nóg meer Paas-inspiratie

Ben je na al het paas-knutselen nog niet verzadigd en wil je nóg meer Pasen toevoegen aan je huis of in je keuken? Bij ons vind je volop inspiratie, kijk bijvoorbeeld eens in dit handige paas-overzicht vol met recepten en andere leuke paas-tips.

Heb je eigenlijk stiekem honger gekregen? Bekijk dan eens ons paasassortiment, er zit vast iets lekkers voor je tussen.

Deel: