1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Tips
  4. /De wijnen van Bodegas Callia
« TERUG
De wijnen van Bodegas Callia

De wijnen van Bodegas Callia

Het Argentijnse merk Callia is al enige tijd te vinden op het schap bij PLUS. Argentijns met een Nederlands tintje welteverstaan. De Nederlandse zakenman en visionair Mijndert Pon begon zijn wijnavontuur in 1997 in Mendoza met de oprichting van Bodegas Salentein. Door het grote succes werd al snel een tweede bodega opgericht, dit keer in San Juan, onder de naam Bodegas Callia. Elke wijngaard heeft zijn eigen kenmerkende terroir en wijnstijl die past bij het wijngebied.

De legende achter Callia
Ontstaan vanuit passie, Bodegas Callia dankt haar naam aan een volgens de legende jonge vrouw, genaamd Callia. Zij kwam vanuit een klein dorp in Italië naar San Juan, Argentinië. De schoonheid van San Juan betoverde haar vanaf het eerste moment. San Juan werd haar nieuwe thuis. Ze schreef haar familie en beschreef San Juan als een waar paradijs vol fruit ondanks het woestijnachtige karakter. De naam Callia staat vandaag de dag nog steeds voor hoop, volhardendheid en succes voor het Argentijnse volk. Naast het creëren van kwaliteitswijn geeft Bodegas Callia daarom veel terug aan de gemeenschap en de natuur.

Bodegas Callia Wijngaard

De trots van San Juan
Bodegas Callia ligt in Tulum Valley, in de provincie San Juan, Argentinië. San Juan is na Mendoza de grootste provincie op het gebied van wijnbouw. Callia houdt haar positie vast als de beste wijn van San Juan en tevens de beste Shiraz van Argentinië. Hoe doet Callia dat? De wijngaard is gelegen op een gemiddelde hoogte van 630 meter boven zeeniveau waar de grond is aangeslibd. De gemiddelde jaartemperatuur in de regio is 17 graden en de gemiddelde regenval is minder dan 200 mm per jaar, wat zorgt voor een droge bodem. Deze omstandigheden zorgen voor intense en fruitige wijnen met een uniek karakter.

Wijn voor elke dag
Callia Alta is de lijn van de wijngaard om kennis te maken met de wondere wereld van wijn. Callia Alta wijnen zijn te beschrijven als toegankelijk, jong, fris en vol van fruit. Wijn om elke dag van te genieten.

Callia en PLUS
Callia en PLUS hebben een goede band. Zo is hoofd wijnmaker Jose Morales naar Nederland gekomen om een masterclass te geven aan de wijnadviseurs van PLUS. Daarnaast helpt Callia mee in de organisatie van inspiratiedagen om bij te dragen aan het kennisniveau van onze wijnadviseurs.

Deel:

Wijnen van Callia

OOK INTERESSANT