1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Tips
  4. /Maak je BBQ zomerklaar
« TERUG
Maak je barbecue gereed voor de zomer

Maak je barbecue gereed voor de zomer

Na maanden in de garage, op zolder of in de bijkeuken te hebben gestaan, mag hij eindelijk weer van stal. Wat? De barbecue natuurlijk. Met onze tips is je barbecue weer helemaal klaar voor gebruik.

Zeg je zon… dan zeg je barbecue. Gezellig met vrienden in de tuin onder het genot van een lekker drankje genieten van heerlijk eten van de grill.

Citroen en olie tegen het plakken
Een lekker stukje vlees op de barbecue kan wat vet lekken op het rooster. Wil je het rooster tijdens de grillsessie niet continue ontvetten of flink boenen achteraf? Prik een halve citroen op een vork en wrijf hier mee over het rooster of smeer hem in met een beetje olie.

Kranten of gras voor een schoon rooster
Een rooster wat zwart en aangekoekt oogt kun je het beste reinigen met een losweekspray. Spray het rooster in en leg het tussen natte kranten of in het vochtige gras. De resten worden zo eenvoudig losgeweekt. Daarna nog even afwassen en klaar is Kees.

Plantaardige olie tegen roest
Heb je een barbecue met een gietijzeren rooster? Wacht dan even met schoonschrobben. Het vet zorgt namelijk voor een beschermlaagje en voorkomt roest. Spoel het afgekoelde rooster af en laat hem drogen. Als je het rooster vervolgens nog eens insmeert met plantaardige olie dan blijft hij goed bijgehouden.

Let op veiligheid
De gasbarbecue is waarschijnlijk even niet gebruikt. Het is verstandig om voor de eerste sessie alles even te controleren voor de veiligheid. Zijn de branders en de slang nog in orde en is het rooster schoon? Kijk ook altijd even of de (eventuele) bak die vet opvangt goed schoon is. Vet kan namelijk makkelijk vlam vatten.

Tot slot: water en zand tegen brand
Zet een emmer water of zand klaar als je gaat barbecueën. Handig als er plotseling toch iets vlam vat.

Deel:

Lekker bij PLUS