1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /Diploma voor zes toekomstige PLUS ondernemers

Diploma voor zes toekomstige PLUS ondernemers

Utrecht, 29 januari 2016 – De derde lichting van de PLUS Aspirant Ondernemers Opleiding is gisteren geslaagd. Zes kandidaten sloten de opleiding met goed gevolg af en namen het diploma op de Nyenrode Business universiteit in ontvangst.

Constan Schuurman, manager werving en selectie: “We reiken nu voor de derde keer de diploma’s uit aan aspirant ondernemers. Het blijft elke keer een fantastisch moment, omdat ze nu echt aan de vooravond van het zelfstandig ondernemerschap staan. Van de zeventien eerder geslaagden ondernemers hebben er nu tien een eigen winkel. Daarnaast lopen er met vijf aspirant ondernemers vergaande gesprekken. Dat de opleiding pittig is, blijkt wel uit het feit dat er medio dit jaar twee kandidaten voor een herexamen gaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat we ook deze twee kandidaten snel aan onze groep aspirant ondernemers mogen toevoegen.”

Verdediging voor professionele jury

De kandidaten sluiten de opleiding af met het verdedigen van hun ondernemersplan. Dit deden zij voor een uiterst professionele jury, bestaande uit:

  • Sjaak de Korte (voorzitter), voorzitter ledenraad stichting Ik Kies Bewust, DGA SDK Retail Advies BV, verantwoordelijk voor de organisatie ‘Supermarkt van het jaar-verkiezing’ en voormalig commercieel directeur bij PLUS Retail
  • Bernd Körner, PLUS ondernemer in Dommelen
  • Lisa Bosch, ‎private banker ABN AMRO Bank
  • Erik Fokke, financieel adviseur
  • Annet Verhoef, manager Stenden Professionals

De PLUS Aspirant Ondernemers Opleiding

Het lesprogramma van de eenjarige opleiding is een combinatie tussen theorie en praktijk met veel aandacht voor de PLUS cultuur. Zo leren de deelnemers niet alleen van trainers, maar vooral ook van PLUS ondernemers zelf. Daar lopen de aspirant ondernemers stage, voeren zij praktijkopdrachten uit en ervaren ze de cultuur. Na het succesvol afronden van de opleiding zijn de deelnemers ‘kandidaat ondernemer’. Uit al deze kandidaten wordt vervolgens de juiste ondernemer geselecteerd voor de juiste supermarkt.