1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /Mooiste supermarkt van Nederland staat in Venlo

Mooiste supermarkt van Nederland staat in Venlo

Tijdens het jaarlijkse Supermarktvastgoedcongres is PLUS Benders-Blerick uitgeroepen tot mooiste supermarkt van Nederland. Lokaal ondernemerschap, de markante architectuur van het pand en uitnodigende entree zorgen samen voor de hoogste beoordeling.

Het oordeel van de jury: “De PLUS in Blerick mag zich met recht de mooiste supermarkt van Nederland noemen. De locatie van de supermarkt heeft zich dankzij de herontwikkeling ontwikkeld tot kloppend hart van de wijk. De manier waarop de ondernemer zich heeft ingezet om te komen van een kleine buurtsuper tot een volwaardige supermarkt is lovenswaardig en getuigt van lef.”

Geert Benders, ondernemer van PLUS Benders-Blerick: “Het is mooi om dagelijks te ervaren dat wij met onze supermarkt een aanjager zijn voor de verdere ontwikkeling van de buurt. Door de samenwerking tussen gemeente, Kernarchitecten, Geert Mevissen, Willems Bouwgroep, PLUS Retail en mijn team zijn wij tot dit resultaat gekomen. Hier zijn we trots op.”

PLUS Benders-Blerick in Venlo  Over de uitverkiezing ‘Mooiste nieuwe supermarkt van Nederland’

Alle supermarktformules zijn in mei 2015 door het platform Supermarkt en Ruimte verzocht om nominaties in te dienen. Onder mooiste supermarkt worden supermarkten verstaan die zich qua architectuur en vormgeving en/of locatie in positieve zin onderscheiden van het gemiddelde. Op basis van een longlist die ontstaat na nominaties door supermarktorganisaties, stelt de onafhankelijke jury een shortlist samen. Deze supermarkten worden vervolgens beoordeeld aan de hand van een aantal objectieve criteria, ook op grond van locatiebezoek door diezelfde jury. De onafhankelijke vakjury bestaat uit: Peter ter Hark (Retail Prospect), Aart Jan van Duren (Bureau Stedelijke Planning, juryvoorzitter), Brian Scott (onafhankelijk architect), Gertjan Slob (Locatus), Jacqueline van Koningsbrugge (Bridge Vastgoed) en Brigit Gerritse (Nederlandse Raad van Winkelcentra, NRW).