1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /PLUS introduceert koekjes en minibars met Fairtrade cacao

PLUS introduceert koekjes en minibars met Fairtrade cacao

PLUS breidt het huismerk-assortiment uit met knapperige cacaokoekjes en een mix van vier varianten mini chocobars. De cacao in beide producten is Fairtrade gecertificeerd. Deze twee introducties zijn onderdeel van ons commitment om voor huismerkproducten, waar mogelijk, te werken met Fairtrade gecertificeerde ingrediënten. PLUS kiest al jaren bewust voor een breed Fairtrade assortiment en is er trots op dat de cacao in deze koekjes en mini’s Fairtrade gecertificeerd is.

Met de premie investeren in de toekomst

Dankzij de keuze voor Fairtrade cacao in de koekjes en de mini’s, ontvangen boeren tenminste de Fairtrade minimumprijs voor hun cacao en een extra premie. Deze premie wordt onder andere gebruikt voor kwaliteitsverbetering. Ook wordt er geïnvesteerd in projecten die ten goede komen aan de gemeenschap op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en het milieu.

De koekjes zijn gemaakt van cacao biscuit met daartussen een laagje crème met vanillesmaak en kosten € 1,09. Een zak mini’s bestaat uit 27 mini chocobars in de smaken pinda, karamel, melk en biscuit karamel en kost € 2,39.

Lees meer over onze Fairtrade intentieverklaring en cacao ambitie.

PLUS introduceert koekjes en minibars met Fairtrade cacao