1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /PLUS ontvangt Banana Award voor 100% Fairtrade bananen

PLUS ontvangt Banana Award voor 100% Fairtrade bananen

Op zaterdag 9 mei 2015 is PLUS beloond met een Banana Award van Fairtrade Gemeente, een initiatief van ICCO, Max Havelaar en Wereldwinkels. De reden? PLUS maakt met haar keuze voor 100 procent Fairtrade bananen aantoonbaar dat zij een prijs betaalt die organisaties van boeren en arbeiders in staat stelt te investeren in betere leef- en werkomstandigheden.

PLUS betaalt via het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade altijd minimaal 0,41 euro per kilo bananen aan de boerenorganisaties en plantages in Colombia waar de bananen vandaan komen. Dat bedrag bestaat uit een minimumprijs en een extra ontwikkelingspremie die de 1.400 boeren en arbeiders gezamenlijk investeren in verbeteringen.

84 procent van alle Nederlanders eet het liefste ‘eerlijke’ banaan

Dat Nederlanders eerlijke bananen erg belangrijk vinden, blijkt uit consumentenonderzoek van bureau Q&A. Van de Nederlanders wil 84 procent dat de boeren en arbeiders die hun bananen telen, een inkomen verdienen waar zij van kunnen leven.

Sepha Smit, unitmanager Vers van PLUS kreeg de award uit handen van Bas Rüter, directeur Duurzaamheid bij Rabobank Nederland en jurylid bij Fairtrade Gemeente. Sepha Smit: “Verantwoord is één van de merkwaarden van PLUS. Het zit in ons DNA. Deze Banana Award is een mooie erkenning voor onze koploperpositie op het gebied van verantwoord ondernemen én onze keuze om sinds 2010 uitsluitend nog Fairtrade bananen te verkopen. We streven ernaar het aandeel Fairtrade producten in onze supermarkten in 2015 met zes procent te laten stijgen.”