
Uien-koolrösti met pittige hüttenkäse en gepocheerd ei
Ontbijt
4 pers.
ca. 30 min
Midden-Oosters
Ingrediënten
2 uien (in dunne halve ringen)
150 gram witte kool (fijngesneden)
5 eieren
4 eetlepels zonnebloemolie
200 gram hüttenkäse
1 paprika (in kleine blokjes)
0 harissa (naar smaak)
0 sambal (naar smaak)
0.5 theelepels kaneelpoeder
0.5 bosjes basilicum
Bereidingswijze
1. Meng de uien en kool met zout. Kneed door tot de kool zacht is en meng met 1 ei. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoge stand. Bak hierin hoopjes van het mengsel aan beide kanten goudbruin.
2. Meng de hüttenkäse met de paprika, harissa en kaneel. Breng een pan water tegen de kook aan en pocheer hierin de overige eieren circa 3 minuten per ei. Roer niet in het water. Schep de eieren met een schuimspaan uit de pan.
3. Leg de rösti op een bord. Maak af met de hüttenkäse en leg een gepocheerd ei erop. Garneer met de basilicumblaadjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
275 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
16 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie