Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Goed en gezond eten, blijvend laag geprijsd

Gezondheid

plus > duurzaamheid > gezondheid

Steeds meer mensen zijn zich bewust van het belang van gezonde voeding. PLUS wil haar klanten helpen met het ontwikkelen van een gezondere leefstijl en het makkelijker maken om te kiezen voor gezond. We stimuleren de ontwikkeling richting gezond en duurzaam en verbeteren ons assortiment continu. Want Goed Eten is belangrijk, voor iedereen, elke dag.

Groente, groente en nog eens groente

We willen het voor klanten aantrekkelijk maken om veel groente te eten. Sinds 2019 voeren we daarom met 'Laagblijvers' structurele prijsverlagingen door op groente en fruit. Intussen hebben we meer dan 1000 Laagblijvens, ook op groente en fruit.

Ook buiten het groente en fruit schap hebben we aandacht voor de gezonde keuze. Onder de naam 'Uit de keuken van PLUS' biedt PLUS bijvoorbeeld veel nieuwe verse gemaksmaaltijden aan. Al deze maaltijden bevatten extra veel groente en zijn met verse ingredienten gemaakt.

Nutri-Scores van PLUS Huismerkproducten

PLUS maakt het met het nieuwe voedselkeuzelogo Nutri-Score voor klanten makkelijk om te kiezen voor gezond. Dit logo geeft met kleuren en letters een score van het product. Een donkergroene A staat voor de meest gezonde samenstelling binnen de productgroep. Producten met de minst gezonde samenstelling krijgen een donkeroranje E. Naar verwachting wordt het logo in de eerste helft van 2022 landelijk geintroduceerd.

PLUS loopt vooruit op de introductie en is al drie pilots gestart! Bij de eerste pilot in 2021 hebben we het voedselkeuzelogo op de verpakkingen van Biologisch PLUS en Bio+ producten geplaatst. Bij de tweede pilot kwam de Nutri-Score van 3000 PLUS huismerkproducten op de elektronische schaplabels in de winkel, online op PLUS.nl en in de PLUS app. Hierdoor kunnen klanten direct bij het schap of online, zien hoe de huismerkproducten van PLUS scoren. Met de derde pilot in 2022 is Nutri-Score zelfs zichtbaar gemaakt op de gemaksmaaltijden 'Uit de Keuken van PLUS'. Van deze producten scoort maar liefst 90% een Nutri-Score A of een B. Zo makkelijk en gezond kan goed eten dus zijn.

Meer over deze pilots en klantonderzoek.

Steeds meer plantaardig

We vinden het belangrijk om de keuze voor plantaardig te stimuleren. Plantaardige producten spelen een belangrijke rol in een gevarieerd en gezond eetpatroon, maar hebben (vaak) ook een kleinere voetafdruk en zijn een goede keuze vanuit het perspectief van dierenwelzijn.

Ons assortiment biedt een ruime keuze aan groente en producten zoals noten en peulvruchten. In 2021 zijn we gestart met de uitbreiding van het aanbod vleesvervangers. We introduceerden verschillende nieuwe vleesvervangers onder ons eigen huismerk. We blijven ons op dit vlak ontwikkelen met als doel dat meer klanten vaker kiezen voor plantaardig.  Zo wordt minimaal een dag per week zonder vlees de standaard.

Productverbetering: steeds meer gezonde producten

Met goede recepten, aandacht voor de Schijf van Vijf en Goed Eten-campagnes informeren we klanten over een gezond eetpatroon. We hebben geen ongezonde huismerkproducten met daarop kindermarketing in onze winkels en stimuleren A-merk leveranciers hetzelfde te doen. Daarnaast zetten we continu stappen om ons assortiment gezonder te maken. We introduceren gezondere producten en we verbeteren bestaande producten door minder suiker, zout en vet toe te voegen conform het Akkoord Verbetering Productsamenstelling. In 2020 hebben we veel van onze frisdranken en siropen verbeterd. In 2021 introduceerden we Korenlanders koolhydraat verlaagd bood, met dankzij een nieuw recept verlaagd 45% minder koolhydraten en daarnaast extra tarwevezels, eiwitten, zaden en pitten. 

Goed drinken

Bij een gezond eetpatroon hoort ook voldoende en goed drinken. Hierbij gaat het om dranken zoals water, thee en koffie en betere alternatieven zoals laagcalorische frisdranken en alcoholvrije wijnen en bier. We geven extra ruimte op het schap voor deze keuzes en merken ook dat steeds meer klanten interesse hebben in deze producten. Zo is de omzetgroei van onze alcoholvrije dranken in 2020 met maar liefst 7% toegenomen.

Meten is weten

Suikerhoudende dranken bevatten veel calorieën en (light-)frisdranken zijn niet goed voor het gebit. Enig idee hoeveel calorieën er in een glaasje cola zitten? Met onze caloriemeter bij de frisdranken wordt het een stuk eenvoudiger om een bewuste keuze te maken.

Suikermeter ontbijtgranen

Een goed ontbijt is belangrijk. Graanproducten zoals havermout, muesli en cornflakes worden door velen als gezonde ontbijt-optie beschouwd. Soms zit er veel suiker in deze producten. Op de schapkaartjes bij de ontbijtgranen hangen handige suikermeters. Zo maken  bewuster kiezen makkelijker.

Vezelmeter brood

Vezels dragen bij aan een verzadigd gevoel na het eten en bevorderen een natuurlijke stoelgang. In brood zitten vezels. Schapkaartjes op de broodafdeling geven een vezelmeter aan. Zo zie je  in één oogopslag  hoeveel vezels jouw favoriete brood bevat.

Allergenen informatie

Heb je een allergie of voedselovergevoeligheid? Of ken je iemand die hier last van heeft? PLUS maakt het makkelijk geschikte producten te vinden. Op al onze PLUS Huismerk- en PLUS Moment verpakkingen vermelden we of het product sporen van allergenen bevat. Uiteraard vind je op de verpakkingen ook de ingrediëntenvermelding.

Meer informatie

Wil je meer weten over wat PLUS doet op het gebied van gezondheid? Lees dan dit document.