1. PLUS/
  2. Verantwoord
  3. /Herkomst van producten
  4. /Onze eieren, kaas en zuivel

Onze eieren, kaas en zuivel

Eieren

PLUS is al sinds 2012 de enige Nederlandse supermarkt die uitsluitend vrije uitloopeieren en biologische eieren verkoopt. Dit zijn eieren van kippen die overdag lekker buiten rondlopen en ’s avonds binnen op stok gaan. Kippen blij, wij blij. De vrije uitloopeieren hebben het Beter Leven keurmerk 2-sterren van de Dierenbescherming. De biologische eieren hebben het Beter Leven keurmerk 3-sterren.


Naast de vrije uitloop- en biologische eieren verkopen alle PLUS supermarkten het GIJS ei. De vrije uitloopeieren van GIJS, met het Beter Leven keurmerk 3-sterren van de Dierenbescherming, zijn afkomstig van zorgboerderij De Haam uit Veulen. De boerderij biedt dagverzorging aan ouderen met een beperking. Kippenhouder David Janssen is dol op zijn kippen. Ze worden met veel liefde en respect verzorgd en gevoerd. De kippen krijgen alleen lokaal geteeld voer uit Europa en binnenkort komt een groot gedeelte zelfs uit Nederland.


Kaas

Alle kaas van het PLUS Huismerk – PLUS Klaverland kaas en PLUS Goudse kaas – en de GIJS boerenkazen zijn gemaakt van 100% weidemelk. Deze melk is afkomstig van boerderijen waar koeien van het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen.


De PLUS Klaverland Goudse kaas is afkomstig uit Noord-Holland (zowel melk als productie). De PLUS Goudse kaas wordt eveneens gemaakt van Hollandse melk en geproduceerd in eigen land.

Vanaf medio juli/augustus 2019 ligt de eerste PLUS Goudse kaas die voldoet aan de criteria van ‘On the Way to PlanetProof’ in de schappen van alle PLUS supermarkten.

Zuivel

Een breed assortiment zuivelproducten van het PLUS Huismerk, namelijk halfvolle melk, volle melk, karnemelk, vanillevla, magere yoghurt en volle yoghurt, voldoet aan de criteria van ‘On the way to PlanetProof’ van Stichting Milieukeur. In een ‘PlanetProof’-melkveehouderij werken boeren en zuivelondernemingen samen aan het verbeteren van natuur, klimaat en dierenwelzijn. Voor klimaat betekent dat bijvoorbeeld het gebruik van duurzame energie en minder CO2-uitstoot, voor natuur minder bestrijdingsmiddelen en meer ruimte voor bloemen en insecten en voor de koe bijvoorbeeld massageborstels, eigen ligbedden en weidegang.


Door zuivel met het PlanetProof-keurmerk te kopen steunt u rechtstreeks melkveehouders die zich bovengemiddeld inzetten voor natuur, klimaat en dierenwelzijn. De betrokken melkveehouders krijgen een meerprijs voor hun inspanningen.