1. PLUS/
  2. Verantwoord
  3. /Herkomst van producten
  4. /Onze varkens

Beter Leven keurmerk

Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming is een simpel sterrensysteem. Hoe meer sterren, hoe diervriendelijker het vlees. Zo heeft regulier vlees geen ster, scharrelvlees 1 of 2 sterren en is het biologisch vlees van PLUS beloond met 3 sterren.

beter leven keurmerk

Onze varkens

Alle PLUS supermarkten verkopen Boerentrots van PLUS varkensvlees met het Beter Leven keurmerk 1 ster van de Dierenbescherming. Het voorverpakte Boerentrots van PLUS varkensvlees werd als eerste vervangen. Daarna volgde het Boerentrots vvan PLUS arkensvlees dat wordt verwerkt in de ambachtelijke slagerijen van 140 PLUS supermarkten.

Beter Leven vlees

Sinds het najaar van 2015 is al het verse onbewerkte Boerentrots van PLUS varkensvlees dat we verkopen voorzien van het Beter Leven keurmerk 1-ster. Enige uitzondering is nog de varkenshaas. Aan de verduurzaming van bewerkte producten zoals bijvoorbeeld varkensgehakt en worsten wordt gewerkt. Ook deze willen we voorzien van het Beter Leven keurmerk 1-ster van de Dierenbescherming. Dit gaat stapsgewijs vanwege de beperkte beschikbaarheid in relatie tot de vierkantverwaarding en borging in onze ambachtelijke slagerijen. Het percentage bewerkte producten met het Beter Leven keurmerk neemt wekelijks toe.

Boerentrots varkensvlees van PLUS

Beter Leven keurmerk betekenis

Boerentrots van PLUS Varkensvlees met het Beter Leven keurmerk 1 ster van de Dierenbescherming kenmerkt zich door de extra aandacht voor de welzijnsaspecten. De dieren hebben meer leefruimte dan in de gangbare houderij en er is speelmateriaal aanwezig. De transsporttijd van de dieren is aan een maximum tijdsduur gebonden. De varkenshouders besteden bovendien extra aandacht aan hun bedrijfsvoering voor een betere diergezondheid, zodat er minder medicijnen gebruikt hoeven te worden. Naast dierenwelzijn krijgt ook duurzaamheid meer aandacht, onder andere voor wat betreft de samenstelling van de voeding.

PLUS heeft een unieke samenwerking met zorgvuldig geselecteerde varkensboeren, die werken vanuit de criteria van het 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Stuk voor stuk familiebedrijven die extra aandacht hebben voor de gezondheid en het welzijn van de dieren én voor het milieu. Wil je meer lezen over deze unieke samenwerking? Op deze pagina lees je alles over onze varkensboeren.

Ken de keten

We streven ernaar de productie en distributie van ons varkensvlees zo min mogelijk ten koste te laten gaan van het milieu en het welzijn van de varkens.

Voor onze ketens met de grootste risico’s op het gebied van mensenrechten, milieu en dierenwelzijn, zijn de belangrijkste risico’s in kaart gebracht en maatregelen beschreven. Zo ook voor ons varkensvlees.