Beter Leven keurmerk

Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming is een simpel sterrensysteem. Hoe meer sterren, hoe diervriendelijker het vlees. Zo heeft regulier vlees geen ster, scharrelvlees 1 of 2 sterren en is het biologisch vlees van PLUS beloond met 3 sterren.

beter leven keurmerk

Onze varkens

Alle PLUS supermarkten verkopen varkensvlees met het Beter Leven keurmerk 1-ster van de Dierenbescherming. Het voorverpakte varkensvlees werd als eerste vervangen. Daarna volgde het varkensvlees dat wordt verwerkt in de ambachtelijke slagerijen van 140 PLUS supermarkten. Sinds het najaar van 2015 is al het verse onbewerkte varkensvlees dat bij PLUS wordt verkocht voorzien van het Beter Leven keurmerk 1-ster. Enige uitzondering is nog de varkenshaas. Aan de verduurzaming van bewerkte producten zoals bijvoorbeeld varkensgehakt en worsten wordt gewerkt. Ook deze willen we voorzien van het Beter Leven keurmerk 1-ster van de Dierenbescherming. Dit gaat stapsgewijs vanwege de beperkte beschikbaarheid in relatie tot de vierkantverwaarding en borging in onze ambachtelijke slagerijen. Het percentage bewerkte producten met het Beter Leven keurmerk neemt wekelijks toe.

Varkensvlees met het Beter Leven keurmerk 1-ster van de Dierenbescherming kenmerkt zich door de extra aandacht voor de welzijnsaspecten. De dieren hebben meer leefruimte dan in de gangbare houderij en er is speelmateriaal aanwezig. De transsporttijd van de dieren is aan een maximum tijdsduur gebonden. De varkenshouders besteden bovendien extra aandacht aan hun bedrijfsvoering voor een betere diergezondheid, zodat er minder medicijnen gebruikt hoeven te worden. Naast dierenwelzijn krijgt ook duurzaamheid meer aandacht, onder andere voor wat betreft de samenstelling van de voeding.