Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Goed eten voor een goed gevoel

Bij PLUS houden we van goed eten, voor iedereen elke dag. Onze ambitie? Alle producten zo verantwoord mogelijk produceren. Wij streven er naar dat de consumptie van producten zo min mogelijk ten koste gaan van het milieu en het welzijn van dieren. Bijvoorbeeld door een uitgebreid biologisch assortiment aan te bieden, met producten in al onze categorieen.

En deze inspanningen worden beloond! Want vanaf 2015 tot en met 2021 werd PLUS voor zeven keer op rij uitgeroepen tot Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland(bron: GfK MVO Rapport 2021).

Wij helpen graag met het maken van een verantwoorde keuze. Dit doen we met een goed, lekker en uitgebreid verantwoord assortiment. Want goed eten, is ook verantwoord eten.

Fairtrade

Fairtrade betekent betere handelsvoorwaarden voor boeren in ontwikkelingslanden. Boeren krijgen een Fairtrade minimumprijs en ontvangen een Fairtrade premie. Zo kunnen zij investeren in hun bedrijf en leefomstandigheden, op weg naar een betere toekomst. Alle PLUS Huismerk koffie, thee en bananen zijn Fairtrade gecertificeerd. En de cacao in alle huismerkproducten is Fairtrade. Dat is uniek in Nederland! Je herkent de producten aan het Fairtrade keurmerk op de verpakking.

Fairtrade producten

Bekijk het hele Fairtrade assortiment
3 (h)eerlijke Fairtrade nagerechten
Onze Fairtrade bananen
100% Fairtrade koffie

Biologisch

Biologische producten zijn goed voor de boeren, goed voor de dieren, goed voor het milieu en goed voor jou. Het is dan ook logisch dat bij PLUS dit assortiment snel groter wordt. Je herkent de producten aan het groene blaadje: het Europese keurmerk voor biologische producten. Bij PLUS vinden we dat biologische producten voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Daarom prijzen we onze producten aantrekkelijk en zijn er regelmatig biologische producten in de aanbieding.

Biologische producten

Bekijk het Biologisch PLUS assortiment

On the way to PlanetProof

On the way to PlanetProof is een keurmerk voor duurzamer geproduceerde zuivel zoals (karne)melk, vla, (drink)yoghurt en kaas. Daarnaast zijn er ook steeds meer aardappelen, groente en fruit van Nederlandse bodem gecertificeerd met dit keurmerk. Om On the way to PlanetProof te mogen voeren, moeten boeren extra aandacht besteden aan natuur, klimaat en dierenwelzijn. Denk aan maatregelen om fossiele energie te besparen, zoals het installeren van zonnepanelen, maar ook het plaatsen van massageborstels voor de koeien is één van deze voorbeelden.

On the Way to PlanetProof producten

Alle On the way to PlanetProof producten

MSC en ASC Vis

De vissoorten die we verkopen selecteren we zorgvuldig. We letten erop dat de vangst zo min mogelijk schade aan de natuur toebrengt. En dat richtlijnen worden nageleefd. Duurzaam gevangen of gekweekte vis is te herkennen aan het MSC- of ASC-keurmerk.

MSC en ASC producten

Bekijk alle MSC en ASC producten

Beter Leven

Bij PLUS zijn we bewust bezig met het welzijn van dieren. Door voor producten met een ster te kiezen, kies je voor producten waarvan je weet hoe de leefomstandigheden voor het dier waren. En hoe meer sterren, hoe diervriendelijker en dus hoe beter die leefomstandigheden waren. Bij producten met 1 ster is voldoende aandacht voor dierenwelzijn en krijgen dieren genoeg ruimte, daglicht en speelmateriaal. Bij 2 sterren is er daarnaast ruimte voor de dieren om ook naar buiten te kunnen. Bij 3 sterren hebben de dieren zowel binnen als buiten de meeste ruimte, rust en speelmogelijkheden. Dierenwelzijn krijgt hier de meeste aandacht. 

Beter Leven 1-ster

Bekijk alle Beter Leven 1 ster producten

Beter Leven 2-ster

Alle producten met Beter Leven 2 sterren

Beter Leven 3-sterren

Alle producten met Beter Leven 3 sterren