1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Tips
  4. /De wijnen van Château de l’Horte
« TERUG
De wijnen van Château de l’Horte

De wijnen van Château de l’Horte

Wie al langer wijn bij PLUS koopt, kent Château de l’Horte vast en zeker. Deze bijzondere wijnen uit de Franse Languedoc hebben een Nederlands tintje. De dame des huizes– Johanna van der Spek – komt namelijk uit ons eigen kikkerlandje. Samen met haar man Jean Pierre Biard runnen ze al jaren het succesvolle château.

Bij Jean Pierre zit wijn letterlijk in de genen. De familie Biard zit al ruim 600 jaar in de wijn. Zijn opa heeft de Cave Coöperatieve van Montbrun opgericht. Een coöperatie waarbij de wijnboeren uit het dorp gezamenlijk hun druiven inbrengen. Van deze druiven worden de wijnen van Montbrun geproduceerd.

Château de l'Horte
Jean Pierre wilde iets anders. Hij wilde met zijn poten in de modder zelf wijn maken. Een domaine met eigen wijngaarden. Samen met Johanna kocht hij in 1988 het vervallen Domaine en knapten het beetje bij beetje op. Langzaam maar zeker werden er steeds meer wijnen verkocht. En zo kon de wijnkelder worden uitgebreid. Met de eerste oogst veroverde Château de l'Horte direct de harten van veel wijnliefhebbers. Wijnschrijver Robert Parker beoordeelde de wijn met maar liefst 87 punten en dat zorgde voor een doorbraak van het wijnhuis.

Toegankelijke wijn
Wijnmakers Jean- Pierre en Johanna willen toegankelijke wijnen produceren. Ze willen zoveel mogelijk uit het unieke Terroir halen. Het resultaat? Frisse, complexe wijnen die vooral veel fruit in zich hebben, aangevuld met de unieke karakteristieken van de Languedoc. Het gebruik van temperatuur gecontroleerde cuves en de allerbeste kwaliteit wijnvaten zijn een standaard op Château de l'Horte en dragen volop bij aan de heerlijke smaak.

Biologisch gecertificeerd
De wijnen van Château de l'Horte worden vanaf de druif tot de fles zelf geproduceerd. De druiven worden handgeplukt. Het château is biologisch gecertificeerd. Dat betekent dat er aan een lange lijst kwaliteitseisen is voldaan. En dat betekent weer dat de wijn schoon en zuiver is.

Château de l’Horte en PLUS
Château de l’Horte en PLUS hebben een goede band. Onze gediplomeerde wijnadviseurs in de winkel hebben er allemaal een cursus gevolgd. Jaarlijks bezoekt een groep cursisten van PLUS Château de l’Horte voor een driedaagse wijnopleiding. Zo kunnen zij jullie nog beter adviseren bij het kiezen van een goede wijn.

Deel:

Wijnen van Château de l’Horte

OOK INTERESSANT