1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /PLUS wederom Beste Wijnsupermarkt van Nederland

PLUS wederom Beste Wijnsupermarkt van Nederland

PLUS is opnieuw verkozen tot Beste Wijnsupermarkt van Nederland. Dat blijkt uit recent tevredenheidsonderzoek van onafhankelijk marktonderzoeksbureau Nielsen. Aan het onderzoek namen duizend consumenten deel, die regelmatig wijn aanschaffen in een supermarkt. Van de tien grootste Nederlandse supermarktketens kwam PLUS als duidelijke winnaar uit de bus. Met de hoogste score op elf van de twaalf onderzochte aspecten mag PLUS zich opnieuw de beste in wijnen noemen.

Klanten beoordeelden onder andere het totale wijnassortiment, het assortiment huiswijnen en de kwaliteit van de wijnen. Ook de aantrekkelijkheid en de indeling van de PLUS-wijnafdeling zien klanten als een groot pluspunt. Het is de derde keer op rij dat PLUS de Beste Wijnsupermarkt van Nederland is volgens onderzoek van Nielsen. GfK verkoos de supermarkt in 2011 en 2012 eveneens tot Beste Wijnsupermarkt. Ook de Wijnalmanak riep PLUS maar liefst zes keer uit tot Beste Wijnsupermarkt. 

De PLUS-medewerker als wijnexpert
Klanten vinden dat veel andere supermarktketens de deskundigheid van medewerkers en de informatievoorziening op het gebied van wijn kunnen verbeteren. PLUS heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in de opleiding van haar medewerkers en in het informeren van klanten, en met succes. Op deskundigheid van het personeel en informatievoorziening over de wijnen steekt PLUS met kop en schouders boven haar concurrenten uit.

“Wij zijn ontzettend trots dat we deze titel wederom behalen. Wij werken al jaren aan een mooie wijnafdeling voor de consument, en investeren in goede wijnadviseurs op de winkelvloer. Inmiddels heeft PLUS al 145 gediplomeerde wijnadviseurs in dienst en 25 in opleiding. Consumenten waarderen deze deskundigheid en die tevredenheid doet ons goed. Daar doen we het immers voor. Niet voor niets koopt een groot deel van onze klanten wijnen bij ons. Dat percentage is zelfs gestegen van 41 procent in 2014 naar 58 procent dit jaar”, aldus Elke Wolterink, wijninkoper bij PLUS.

Favoriete PLUS-wijnen
PLUS heeft een Top 3 samengesteld, bestaande uit een prijswinnende wijn, een publiekslieveling van PLUS-klanten, en een persoonlijke tip van wijninkoper Elke Wolterink van PLUS.

1. Awardwinnaar: PLUS Biologische Tempranillo

De PLUS Biologische Tempranillo uit Spanje ontving dit jaar de PLMA 2015 International Salute to Excellence Award op basis van de smaak van de wijn, uiterlijk, verpakking, presentatie en prijs-kwaliteitsverhouding. De PLUS Biologische Tempranillo is zo het ultieme bewijs dat een huiswijn niet alleen goed en aangenaam kan smaken, maar er ook mooi uit kan zien.

2. Publiekslieveling: Château de l’Horte Blanc 2014, Vin de France

Château de l’Horte is een echte PLUS-wijn afkomstig van een heerlijk domein in het zuiden van Frankrijk, deels in Nederlands bezit. Al jaren heeft PLUS de rode, witte en rosé wijn in het assortiment, en de wijn is inmiddels verkozen tot publiekslieveling.

3. Elke’s keuze: Mas du Petit Azegat

Elke beveelt deze Mas du Petit Azegat van harte aan. Deze gulle, warmbloedige, sappige, zonnige en biologische wijn gaat perfect samen met een heerlijke Blonde d’Aquitaine-biefstuk van de barbecue.