Beter Leven keurmerk

Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming is een simpel sterrensysteem. Hoe meer sterren, hoe diervriendelijker het vlees. Zo heeft regulier vlees geen ster, scharrelvlees 1 of 2 sterren en is het biologisch vlees van PLUS beloond met 3 sterren.

beter leven keurmerk

Onze runderen

PLUS is de eerste landelijke supermarkt met een compleet assortiment rundvlees met het Beter Leven keurmerk 2-sterren van de Dierenbescherming. PLUS garandeert de klant dat het Blonde d’Aquitaine rundvlees gecertificeerd is voor dierenwelzijn, de kwaliteit continu is en de herkomst van het vlees inzichtelijk is.

Het vleesras Blonde d’Aquitaine komt van oorsprong uit Frankrijk. De kalveren van de Blonde d’Aquitaine worden op een natuurlijke manier geboren en blijven minstens vijf maanden bij de moeder. Vandaar worden ze vervoerd naar Stierenmesterij Henk Broeders of andere aangesloten boeren binnen de keten. De dieren verblijven hier in royale stallen met volop stro, frisse lucht en bewegingsvrijheid. De voeding wordt grotendeels zelf verbouwd, zeer zorgvuldig samengesteld en voldoet uiteraard aan de voorwaarden die voor het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming gesteld worden. De bespiering, smaak, kleur, malsheid en vetbedekking van het vlees is daardoor optimaal.