1. PLUS/
  2. Verantwoord
  3. /Herkomst van producten
  4. /Onze runderen

Beter Leven keurmerk

Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming is een simpel sterrensysteem. Hoe meer sterren, hoe diervriendelijker het vlees. Zo heeft regulier vlees geen ster, scharrelvlees 1 of 2 sterren en is het biologisch vlees van PLUS beloond met 3 sterren.

beter leven keurmerk

Onze runderen

PLUS is de eerste landelijke supermarkt met een compleet assortiment Boerentrots van PLUS rundvlees met het Beter Leven keurmerk 2 sterren van de Dierenbescherming. PLUS garandeert haar klanten dat het Boerentrots van PLUS Blonde d’Aquitaine rundvlees gecertificeerd is voor dierenwelzijn en dat de herkomst van het vlees inzichtelijk is. Boerentrots van PLUS heeft de beste kwaliteit en het mooiste vlees. Vlees van de boer wat we met trots hebben geselecteerd, omdat we weten dat het net even beter is. Met zorg, kennis en aandacht uitgezocht. Dat proef je.

Het vleesras Blonde d’Aquitaine komt van oorsprong uit Frankrijk. De kalveren van de Blonde d’Aquitaine worden op een natuurlijke manier geboren en blijven minstens vijf maanden bij de moeder. Vandaar worden ze vervoerd naar Stierenmesterij Henk Broeders of andere aangesloten boeren binnen de keten. De dieren verblijven hier in royale stallen met volop stro, frisse lucht en bewegingsvrijheid. De voeding wordt grotendeels zelf verbouwd, zeer zorgvuldig samengesteld en voldoet uiteraard aan de voorwaarden die voor het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming gesteld worden. De bespiering, smaak, kleur, malsheid en vetbedekking van het vlees is daardoor optimaal.

PLUS Boerentrots rundvlees