Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Goed eten voor de voedselbank

Iedereen verdient het om goed te eten. Daarom doneren we producten, zoals restanten van seizoensartikelen of met een lange houdbaarheid aan de voedselbank. Zo steunen we het geweldige werk van de voedselbank.

Een groot aantal PLUS supermarkten werkt op lokaal niveau al jaren samen met lokale voedselbanken. We vinden dat iedereen het verdient om goed te eten, dus wat we kunnen missen doneren we graag. In de samenwerking met de Voedselbank is vastgelegd dat PLUS haar huismerkleveranciers vraagt om producten ter beschikking te stellen, die niet meer geschikt zijn voor verkoop, maar nog wel voor consumptie. Dit zijn bijvoorbeeld producten met foutieve of beschadigde verpakkingen, of met een houdbaarheidsdatum die te kort is om nog te kunnen verkopen. Zo dragen we bij aan het waardevolle werk dat de voedselbank doet!

Terugblik: extra donatie in 2020

Zeker in deze tijd is het belangrijk om aandacht te hebben voor de kwetsbaardere groepen in de samenleving, die zwaar door de economische gevolgen van het coronavirus getroffen worden. Een uitgelezen moment om een extra donatie te doen aan de voedselbank. In augustus 2020 doneerden we daarom een bedrag van €11.027.

Voedselbank ambassadeur Herman den Blijker nam het bedrag in ontvangst: ‘Goed en gezond koken begint met mooie producten. Samen kunnen we ervoor zorgen dat er voldoende gezond en mooi voedsel wordt ingezameld. Daar zet ik me met hart en ziel voor in. Het is fantastisch om te zien dat PLUS en haar ondernemers dit ook doen. Met deze extra donatie kunnen we zo’n 2200 huishoudens van voedselhulp voorzien.’

Klantenpanel focus op lokale betrokkenheid

Uit recent gehouden MVO onderzoek kwam naar voren dat onze klanten veel waarde hechten aan lokale betrokkenheid. Deelnemers van het klantpanel krijgen vaak een kleine attentie als dank. Gezien de uitkomst van het onderzoek is ervoor gekozen deze attentie dit keer direct in te zetten voor lokale betrokkenheid. Per deelnemer werd daarom €1 aan de voedselbank gedoneerd, wat een totaalbedrag van €11.027 opleverde.