1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Frisse voorjaars smoothies
« TERUG
Frisse voorjaars smoothies

Frisse voorjaars smoothies

Supersnel en lekker. De lekkerste smoothies maak je heel makkelijk zelf. Voor ontbijt, lunch of als tussendoortje. Met zo’n glas vol vitamines kun je er weer tegenaan!

Aardbei-Banaan-Vanillesmoothie

Maak een smoothie extra lekker met kokoswater. Het geeft een lichtzoete, verfrissende smaak en zit boordevol mineralen.

Voor 2 grote glazen
2 bananen – 1 mango – 100 g aardbeien – 200 ml kokoswater – merg uit 1 vanillestokje

Schil de banaan en snijd in stukjes. Schil de mango. Snijd de pit eruit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Meng alles in een hoge mengbeker met het kokoswater en de vanille en pureer met behulp van een blender tot een dikke smoothie.

Perensmoothie
Lekker hoor, deze ijskoude smoothie met ijs en melk. Door het vanille-ijs krijgt het een romige smaak.

Voor 2 grote glazen
2 rijpe peren, geschild – rasp en sap van een ½ citroen – 100 ml koude melk – 4 bolletjes vanille-ijs

Verwijder het klokhuis van de peren en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng de peer in een hoge mengbeker met citroenrasp, citroensap, melk en ijs. Pureer met behulp van een blender tot een gladde, dikke smoothie.

Bosvruchtensmoothie
Met een mix van bosvruchten krijg je een flinke dosis vezels binnen. Een ideaal drankje voor kinderen na schooltijd.

Voor 2 grote glazen
100 ml groene thee met citroen, afgekoeld – 200 g gemengd rood fruit (frambozen, bosbessen, rode bessen, bramen) – 100 g blauwe druiven zonder pit (koud) – rasp en sap van ¼ citroen

Schenk de thee in een hoge mengbeker en schep al het fruit, citroenrasp en citroensap erbij. Pureer met behulp van een blender tot een dikke smoothie.

Groene smoothie
Deze smoothie met spinazie en verse munt geeft direct een fit en energiek gevoel. En hij is nog lekker ook!

Voor 2 grote glazen
300 ml appelsap – ½ avocado – 1 eetl. Griekse yoghurt – handje verse spinazie, grof gehakt – 4 blaadjes verse munt – 2 eetl. Gembersiroop

Schenk de appelsap en Griekse yoghurt in een hoge mengbeker. Schil de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng de avocado, spinazie en munt met het appelsap en pureer met behulp van een blender tot een glad mengsel. Breng op smaak met de gembersiroop.

Deel:

Verfrissende smaakmakers