« TERUG
Smoothies

Smoothies

Krijg je ook al trek bij het zien van de foto’s? Smoothies en smoothiebowls, ze zijn zo klaar en oh zo lekker! Heerlijk tijdens het paasontbijt. We hebben een aantal recepten voor je uitgezocht. Smakelijk!

Aardbei-banaansmoothie

  1. Pel de banaan en snijd in stukjes. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  2. Doe de stukjes banaan en aardbei in een blender of pureer met een staafmixer tot een romige smoothie.
  3. Serveer met prikkers van kant en klare fruitsalade.

Mango-passievruchtensmoothie

  1. Vul een weckpotje met een laagje granola.
  2. Mix de blauwe bessen en de yoghurt en giet op de granola. Je kan hier ook nog kiwi aan toevoegen.
  3. Giet daarop een mix van mango en passievrucht en je potje is gevuld met heel veel lekkers.

Boerenkoolsmoothie

  1. Plaats de boerenkool, banaan en avocado in een blender en pureer.
  2. Garneer met gezonde crudité; bleekselderij, worteltjes en snackkomkommer.

Ontbijt/Brunch

Ca. 5 minuten

1 á 2 personen

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 225 g aardbeien
  • Verse fruitsalade

Ingrediënten

  • Granola
  • 125 g blauwe bessen/ 1 kiwi
  • 200 ml yoghurt
  • 1 mango
  • 1 passievrucht

Ingrediënten

  • 200 g boerenkool
  • 1 banaan
  • 1 avocado
  • 1 zak bleekselderij
  • 1 zak snackworteltjes
  • 1 beker snackkomkommers
  • Tabasco
Vitaminesmoothie met passievruchten

Vitaminesmoothie met passievruchten

  1. Pel de sinaasappels en snijd deze in vieren.
  2. Snijd de mango van de pit en verwijder de schil, snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Pel de bananen. Halveer de passievruchten en lepel het sap eruit met de pitten.
  4. Draai alle ingrediënten fijn in de blender totdat deze glad is. Zeef de smoothie voor het serveren.

Tip: Heb je chiazaad in huis? Voeg deze dan na het zeven toe.

Ontbijt

Ca. 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 5 sinaasappels
  • 1 mango
  • 2 bananen
  • 3 passievruchten
  • 200 ml yoghurt

Mango-smoothie met kokos en spinazie

  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in gelijke blokjes.
  2. Voeg het sinaasappelsap, de mango, de geraspte kokos en de spinazie in een blender of pureer met een staafmixer tot een romige smoothie.
  3. Verdeel de smoothie over 4 glazen.

Ontbijt

Ca. 5 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 500 ml PLUS Vers sap sinaasappel
  • 2 stuks PLUS Mango (ready to eat)
  • 3 eetlepels PLUS geraspte kokos
  • 3 handjes PLUS Spinazie gewassen

Ingrediënten

Smoothiebowl van bieten en blauwe bessen

Smoothiebowl van bieten en blauwe bessen

  1. Pel en snijd de bananen in gelijke stukken en bewaar deze een nachtje in de vriezer.
  2. Snijd de rode bieten in parten en schil en snijd de kiwi’s in plakjes.
  3. Voeg de bananen samen met de rode bieten en het verse sinaasappelsap in de blender of pureer het mengsel fijn met een staafmixer.
  4. Verdeel de smoothie over 4 kommen en garneer met de kiwi en de blauwe bessen.

Ontbijt

Ca. 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 2 stuks Max Havelaar Bananen
  • 2 stuks Bio+ Rode bieten
  • 250 gram PLUS Blauwe bessen
  • 200 ml PLUS Vers sap sinaasappel-aardbei
  • 4 stuks PLUS Kiwi groen

Ingrediënten

Rode smoothiebowl met frambozen, aardbeien, banaan en bessen

Rode smoothiebowl met frambozen, aardbeien, banaan en bessen

  1. Laat het fruit half ontdooien in circa 30 minuten. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord.
  2. Doe de frambozen, aardbeien en banaan in de blender. Voeg de honing en kokosyoghurt toe. Pureer de vruchten tot een gladde rode smoothie. Verdeel over 4 kommen.
  3. Garneer de kommen met blauwe en rode bessen en amandelschaafsel.

Tip:
Wil je de smoothiebowl dunner voeg dan versgeperst sinaasappelsap toe.

Deel:

Ontbijt

Ca. 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 250 g frambozen, vriesvers
  • 250 g aardbeien, vriesvers
  • 4 el amandelschaafsel
  • 1 banaan, in plakjes
  • 2 el honing
  • 250 ml yoghurt
  • 125 g blauwe bessen
  • 125 g rode bessen
Extra
  • blender, staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten