1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Goed eten
  4. /Doen ze goed
« TERUG
Doen ze goed

Doen ze goed

Biologisch en parttime vegetarisch
Het is verantwoord wat op tafel staat bij voedingsdeskundige Evelyn (37) en haar mannen Ivo (39), Eden (7) en Tieme (4). Maar dat betekent niet dat ze geen chips, pizza en chocolade in huis hebben.

Dat wij de juiste variatie aan voedingsstoffen binnenkrijgen, daar ben ik dagelijks mee bezig. Zo geef ik mijn kinderen altijd een bakje met stukjes fruit mee naar school. ’s Middags uit school geef ik ze een bakje met rauwkost, zoals cherrytomaten en paprika. Bij het koken voeg ik extra groenten toe aan recepten. Ik varieer met zilvervliesrijst, aardappelen, risotto of volkorenpasta en kies daarbij eens per week voor vis, zo’n twee keer voor vlees en de rest is vegetarisch.

Tips van Evelyn waar je goed aan doet
Meng 'moeilijke' groenten als spruitjes door een stamppot, gebruik in verhouding iets minder aardappelen en voeg voor de smaak wat spekjes toe.

Voor het toetje: vries rijpe bananen of ander fruit in en pureer ze met wat melk tot een shake. Beloon kinderen als ze goed eten. Evelyn zong vaak haar zelfverzonnen liedje 'Goed gegeten’. Kies in het weekend voor iets makkelijks, zoals zelfgemaakte soep van groenten of bonen in combinatie met een pizza.

Twee recepten waar het hele gezin van gaat smullen:

Bloemkoolsoep met 'pizza'

Bekijk het recept Bloemkoolsoep met 'pizza'.