1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Zomerse cocktails (Alcoholvrij)
« TERUG
Zomerse cocktails, ook geschikt voor kinderen

Zomerse cocktails, ook geschikt voor kinderen

De zon schijnt, tijd voor een lekkere en frisse traktatie. Met vers fruit, ijs en sapjes maak je samen in een handomdraai de leukste zomerse cocktails. En met onze versiertips maak je van je glas een klein feestje!

Tropische mango-yoghurtdrank voor 4 personen
Schil een grote, rijpe mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd er vier mooie partjes van en pureer de rest met vier bolletjes yoghurtijs mango/passievrucht en 350 ml sinaasappelsap. Sla 16 ijsklontjes tot gruis en verdeel over vier glazen. Vul de glazen met de mangodrank en garneer met de partjes mango. Serveer met een mooi rietje en parapluutje.

IJskoude bosvruchtenfris voor 4 personen
Vul vier glazen tot halverwege met 300-400 ml ijskoud PLUS Tintelfruit en twee ijsklontjes per glas. Vul de glazen verder af met een fles gingerale. Garneer de drankjes met 100 gram gemengde bosvruchten (frambozen, aardbeien, bosbessen).

Kiwi-margarita voor 4 personen
Giet 125 gram suiker, 250 ml water en een stukje citroenschil in een pannetje. Verwarm op een lage stand en laat de suiker al roerend oplossen. Breng, als alle suiker is opgelost, aan de kook en laat ongeveer vijf minuten zachtjes koken. Bewaar de suikersiroop. Snijd intussen vier mooie plakjes van vier kiwi’s. Pureer de rest van de kiwi met het sap van vier limoenen en vier eetlepels van de suikersiroop. Vul vier glazen met wat ijsgruis en schenk de margarita erin. Garneer met een plakje kiwi en een mooi rietje.

Kindercocktail versiertips
1. Versier de rand van je glas met wat suiker. Maak de randen goed vochtig met wat citroensap of sinaasappelsap en dip dit in de suiker.

2. Liever een gekleurd randje? Doop dan de suikerrand hierna nog even in een beetje siroop.

3. Maak de cocktail lekker feestelijk met vrolijke parapluutjes, lintjes en grappige rietjes.

4. Plaats op de rand van het glas een schijfje sinaasappel of limoen.

Deel:

Verfrissende smaakmakers

OOK INTERESSANT