Je gebruikt een verouderde browser
Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
De Elstar appel is in Nederland erg populair: het is de meest gegeten appel in ons land. En nu vers van eigen bodem. De Elstar is zoetzuur van smaak en het lekkerst om uit de hand te eten. Maar je kan nog veel meer bereiden met de Hollandse Elstar. En wist je dat van alle appelboomgaarden 43% uit Elstar bestaat? Dit zorgt voor een behoorlijke oogst. En daar pluk jij de vruchten van! Nu doen, lekker en vers in dit seizoen: de Hollandse Elstar appel.
Elstar oogsttijd
September is de maand waarin de Elstar in Nederland rijp is en klaar voor de oogst. Een rijpe Elstar herken je aan de groengele schil met gestreepte helderrode blos. Wanneer de Elstar is uitgegroeid en in de kom van je hand past, dan is het tijd om hem te plukken. Het oogsten van deze appels gebeurt met de hand. In de oogsttijd levert een jonge appelboom ongeveer zes kilo appels op. Een oudere appelboom daarentegen kan makkelijk twintig kilo appels opleveren.
Unieke verhouding zoet en zuren
De Elstar is een goed tussendoortje: het is verantwoord en daarnaast een heerlijke appel om zo uit de hand te eten. Ook leent de Elstar zich goed voor een taart, cake, bij- en hoofdgerecht. De Elstar is namelijk uniek in de verhouding tussen zoet en zuren: hij smaakt zoet en heeft een frisse sappige ondertoon. Nieuwsgierig geworden naar recepten met Elstar? Drie recepten hebben we voor je op een rij gezet.
De Hollandse Elstar appels zijn bij PLUS verpakt én los per stuk verkrijgbaar. Zo heeft PLUS voor ieder wat wils.
Tip
De Elstar appel bewaar je het beste in de koelkast.
Creamy & crunchy apple pie
nagerecht
Ca. 1,5 uur
8 personen
Ingrediënten
Voor de deegbodemIngrediënten
Waldorfsalade
Bijgerecht
Ca. 10 minuten
4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
Hete bliksem
Deel:
Hoofdgerecht
Ca. 30 minuten
4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
OOK INTERESSANT