Je gebruikt een verouderde browser
Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Producten
Verse maaltijdpakketten en soeppakketten
Alle Verse maaltijdpakketten en soeppakkettenWild, haas, konijn, kalf, lam
Alle Wild, haas, konijn, kalf, lamZachte broodjes, bolletjes
Alle Zachte broodjes, bolletjesBroodbeleg zoet en hartig
Alle Broodbeleg zoet en hartigCrackers, knackebrod, roggebrood, rijstwafels
Alle Crackers, knackebrod, roggebrood, rijstwafelsKoffie, koffiemelk, suiker
Alle Koffie, koffiemelk, suikerPastasaus, tomatenpuree
Alle Pastasaus, tomatenpureeMaaltijdpakketten, mixen, sauzen
Alle Maaltijdpakketten, mixen, sauzenGroenteconserven, vruchtenconserven
Alle Groenteconserven, vruchtenconservenVleesconserven, visconserven
Alle Vleesconserven, visconservenSnacksaus, mayonaise
Alle Snacksaus, mayonaiseGroentesaus, vleessaus, vissaus
Alle Groentesaus, vleessaus, vissausSlasaus, sladressing, slaversierders
Alle Slasaus, sladressing, slaversierdersKauwgom, pepermunt, keelsnoepjes
Alle Kauwgom, pepermunt, keelsnoepjesNatuurlijke, biologische voeding
Alle Natuurlijke, biologische voedingToiletpapier, keukenpapier, tissues
Alle Toiletpapier, keukenpapier, tissuesKaarsen, lucifers, aanstekers, brandbare stoffen
Alle Kaarsen, lucifers, aanstekers, brandbare stoffenVernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
Skrei, ook wel winterkabeljauw genoemd, is een echte seizoensvis. Je vindt ze van medio februari tot eind april in de koeling van onze verse visafdeling. Of en hoeveel skrei er beschikbaar is, hangt af van de grootte van de visvangst.
Honderdduizenden kabeljauwen zwemmen elk jaar in januari vanuit het noordoosten van de Barentszzee naar de iets warmere wateren rond de Lofoten. De ondernemende volwassen kabeljauwen leggen die zwerftocht af omdat ze alleen dáár, bij die Noorse eilanden, willen paaien en kuitschieten. Ze kiezen voor die plek omdat het water er voedselrijk, zuiver en relatief warm is. De warme golfstroom neemt de eitjes van de skrei mee naar het koude Noorden om daar als een volwassen skrei ooit terug te komen.
Noorse vissers vangen de vissen op een duurzame manier: voornamelijk met lijnen in plaats van netten. Om de kwaliteit te garanderen, heeft de Noorse visindustrie een label ontwikkeld. Skrei met dit keurmerk is ‘echte’ skrei. Oftewel, een verse, stevige witvis die niet snel uit elkaar valt en zachter smaakt dan ‘gewone’ kabeljauw. Daarnaast bevat de skrei in ons assortiment het MCS-keurmerk. Dit houdt in dat de vis afkomstig is van duurzame wildvangstvisserij, waarbij op een milieuvriendelijke manier te werk wordt gegaan en de visbestanden voor de toekomst intact worden gelaten.
Skrei uit de oven
Hoofdgerecht
Ca. 30 minuten
4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
Gebakken skreifilets
Hoofdgerecht
Ca. 10 minuten
4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
Gepocheerde skreifilets
Deel:
Hoofdgerecht
Ca. 20 minuten
4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
OOK INTERESSANT